Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal de Girona avança els primers noms de la programació de la temporada 2023

Clara Segura, Andrés Lima, Josep Maria Pou, Pere Arquillué o Baró d’Evel passaran per l’escenari gironí en els propers mesos

El Teatre Municipal de Girona ha avançat avui els primers noms de la programació estable de la temporada 2023. Es tracta de cinc espectacles que inclouen teatre, circ i alguns noms destacats de l’escena catalana. Les entrades es posaran a al venda a finals de novembre.

Entre aquest primer grup d’espectacles, cal destacar l’adaptació teatral de La trena, dirigida per Clara Segura. L’èxit editorial de Laetitia Colombani, que ha conquerit la crítica i el públic, puja a l’escenari amb una proposta de Cristina Genebat, Marta Marco, Bet Orfila i Clara Segura. La trena és la història de tres dones que, nascudes en continents i països molt dispars (Índia, Itàlia i Canadà), comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat.

Una altra adaptació teatral que es podrà veure a Girona és El pare, de Florian Zeller, dirigida per Josep Maria Mestres i interpretada per Josep Maria Pou. L’obra és una radiografia valent i encertada de l’alzheimer, un mal que transforma la realitat del pacient i la de la família en una lluita constant.

Andrés Lima, Premi Nacional de Teatre 2019 i un dels fundadors d’Animalario, passarà per Girona amb la direcció d’un homenatge a la bellesa de les paraules del poema èpic Paraíso perdido, de John Milton, des de la mirada contemporània. L’obra, amb text d’Helena Tornero i protagonitzada per Pere Arquillué, també és un homenatge a l'ofici del comediant, tantes vegades menyspreat i demonitzat per la seva capacitat fascinant de transformació i de transgressió.

Baró d’Evel farà parada a Girona en la represa de la gira de Mazùt, una obra que suposa una fita en la trajectòria de recerca de la companyia de circ i que li ha permès continuar disgregant els seus llenguatges. Aquesta peça ha estat el punt de partida de les creacions posteriors: Bestias i el díptic , sur la falaise. Mazùt va néixer del duet de Blai Mateu Trias i Camille Decourtye en escena, però la solidesa de l’obra permet a la companyia plantejar una primera experiència de transmissió d’un repertori amb Marlène Rostaing i Julien Cassier.

Amb la temporada 2022 hem marcat un canvi de línia artística pel que fa a programacions anteriors i cal destacar l’assistència de nous públics aquest any, que ha estat marcat per les primeres experiències”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, que ha recordat que “aquesta nova etapa porta el lema ‘Fes-lo teu’, fent una crida a la ciutadania, obrint el Teatre Municipal a nous públics”. 

Finalment, el Teatre Municipal reprogramarà Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig, del col·lectiu Que No Salga de Aquí, que es va haver de cancel·lar la temporada passada a causa d’una lesió d’una de les intèrprets. Es tracta d’una proposta en primera persona que rastreja, amb eines del teatre documental, l’autoficció i el freak show, l’evolució del mite de l’hermafrodita des de la llegenda arcaica fins a les persones que l’encarnen actualment. L’espectacle va rebre el Premi de Noves Tendències als Premis de la Crítica de Barcelona 2022.

La resta de la programació es presentarà en un acte públic que tindrà lloc a finals de novembre al Teatre Municipal.

Podeu consultar l’avançament de programació al web del Teatre Municipal: www.girona.cat/teatremunicipal.

Tornar