Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona inverteix 3,5 milions d’euros en habitatge i compra 34 pisos

S’està tramitant la compra d’una desena més de pisos d’aquí a finals d’any per valor de 700.000 euros aproximadament. Amb aquestes inversions el govern compleix amb el compromís adquirit d’invertir 4 milions d’euros en habitatge en dos anys.

L’Ajuntament de Girona executarà la totalitat de 4.311.720,99 euros que s’havia compromès en habitatge. Segons han anunciat avui en roda de premsa el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, i la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, un total de 3.560.397,3 euros ja s’han invertit en diferents partides. 

Per una banda, s’han rehabilitat 6 pisos que s’havien comprat el 2020, per valor de 160.000 euros. Tots ells ja estan a disposició i, de fet, ja hi viuen sis famílies. També s’han comprat 34 pisos, 2 locals i 24 aparcaments. Cinc dels pisos ja hi viuen famílies que necessitaven un allotjament. A part d’aquests 3,5 milions, el govern ja està tramitant la compra de 10 pisos d’aquí a finals d’any per valor de 751.323,69 euros.

“Complim amb el compromís que vam adquirir amb la ciutadania, que era la inversió de 4 milions d’euros en habitatge en 2 anys, i sobretot, un compromís amb les famílies vulnerables, amb els gironins i gironines que ho necessiten”, ha assegurat el vicealcalde, Quim Ayats. “Hem de garantir aquest bé essencial, hem de garantir el dret a l’habitatge, i això s’aconsegueix millorant les polítiques socials”, ha afirmat i, tot seguit, ha remarcat que “treballem perquè cap gironí ni cap gironina s’hagi de veure obligat a marxar de Girona per no poder assumir el preu de l’habitatge”. “Des del govern de la ciutat estem treballant per ampliar el parc de lloguer assequible, destinat a famílies, joves i gent gran, on cal destacar la compra de pisos per tanteig i retracte, la futura promoció de 105 habitatges de protecció oficial a Domeny i la cessió de solars de Can Gibert del Pla a promotores del tercer sector que suposen una cinquantena d’habitatges més”, ha recordat Ayats

Per anys, el 2021 es van comprar 12 habitatges, 12 aparcaments i 2 locals. Els pisos estan situats: 1 a Sant Narcís, 1 al Barri Vell i 10 a Santa Eugènia (50% de l'edifici). L’any passat es van gastar 675.961,64 euros en habitatge. 

Pel que fa a aquest any, ja s'han comprat 14 habitatges: 1 a Sant Narcís, 1 a Domeny, 1 a Vila-roja i 11 a Santa Eugènia (50% restant). També s’han adquirit 12 aparcaments. El 2022 s’han gastat 2.884.435,66 euros. 

Ara s'està pendent de tancar la compra de 6 habitatges més, els quals se signaran en breu, i 2 més estan en tràmit. Aquests estan situats: 6 a Santa Eugènia, 1 a Eixample Sud i 1 a Montilivi. En total queden per executar 751.323,69 euros. Cal destacar que ja s’han iniciat els tràmits per comprar una desena d'habitatges més.

“Aquest 2022 complirem amb el compromís que tenim amb la ciutadania d’invertir 4 milions d’euros en habitatge. Es tracta d’una inversió històrica que mai s’havia fet a la ciutat. I això és gràcies a l’impuls que li hem donat i la complicitat de tot l’equip que ho ha fet possible”, ha afirmat la regidora d’Habitatge, Annabel Moya. “Lamentar novament que el Tribunal Constitucional impedeixi avançar en polítiques d’habitatge, el fet que tombés la Llei de contenció del lloguer implica una incidència directa en el nostre dia a dia per garantir el dret bàsic a l’habitatge. O entre tots i totes avancem i deixem avançar en polítiques d’habitatge, o no ens en sortirem”, ha sostingut Moya.

Actualment, el parc públic d’habitatge de Girona compta amb uns 200 habitatges, entre el que ja hi havia i els nous que s’han adquirit. 

Tornar