Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La sisena edició de la Sea Otter Europe acollirà un nou festival europeu de mobilitat urbana

L’esdeveniment esportiu es farà a la ciutat del 23 al 25 de setembre del 2022 i comptarà amb una zona d’exposició més extensa que reunirà més de 220 estands i 350 marques

Imatges de la presentació d'avui

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el director de Sea Otter Europe, Albert Balcells, han presentat aquest matí el programa de la sisena edició de la Sea Otter Europe Costa Brava-Girona by Continental, que se celebrarà del 23 al 25 de setembre. Una de les novetats més destacades és el nou festival europeu de la mobilitat urbana, que neix en el marc de la Sea Otter Europe i que reunirà els principals actors en matèria de mobilitat urbana sostenible.

“Girona és una ciutat excepcional per al ciclisme, i compta amb un festival com la Sea Otter que és referent en el sector i que ofereix activitats esportives i comercials d'una gran qualitat. Cal posar en valor les decisions encertades que, tant institucions com festival, vam prendre, i que han permès tenir aquest esdeveniment a la ciutat. Les coses no passen per casualitat”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha ressaltat també el benefici econòmic que el festival té per al conjunt del territori. “Des del consistori, treballem perquè tots els veïns i veïnes puguin gaudir del rendiment econòmic i dels avantatges que la Sea Otter aporta a Girona, que beneficien directament el progrés de la ciutadania de Girona”, ha afegit Madrenas. 

Per la seva banda, president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha explicat que “la Diputació de Girona va néixer fa 200 anys amb un objectiu únic: la prosperitat de la demarcació. És palpable que el Sea Otter aporta prosperitat a la demarcació, i molta. Per això hi hem de ser, i hi som des del primer dia”. En la seva intervenció, Noguer ha detallat que els beneficis del festival es concreten en forma de “prestigi” i “impacte econòmic, a la ciutat i més enllà de la ciutat”. En aquest sentit, Miquel Noguer ha indicat que la celebració de la Sea Otter posa de manifest la “capacitat organitzativa” de les comarques gironines per allotjar “fires de prestigi”, així com la posició de Girona com a “referent mundial del ciclisme”.

En aquesta edició, el nou Urban Mobility Festival estarà ubicat en un espai destacat dins del recinte, i acollirà empreses, fabricants, dissenyadors i dissenyadores, agències, hotels i administracions en un format de festival a l’aire lliure que oferirà zona d’exposició de bicicletes urbanes, sistemes de navegació o components, així com diversos circuits urbans on les persones visitants podran provar-hi bicis i altres sistemes de mobilitat elèctrica.
 
Amb aquesta aposta estratègica, el nou festival urbà vol ser el catalitzador de la transformació que viuen arreu del món ciutats com Girona, que promouen nous models de transports més eficients i posen en contacte els seus impulsors amb la indústria que dissenya productes i serveis cada cop més adaptats a una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient. Per a facilitar l’arribada de visitants en bicicleta, el festival tindrà un gran aparcament de bicis, vigilat i gratuït.
 
En l’àmbit esportiu, la Sea Otter Europe acollirà una quinzena de proves de totes les disciplines, entre les quals el primer Campionat d’Espanya de Short Track. Aquest nou campionat serà un dels plats forts de la variada oferta de proves esportives del programa d’enguany, que repeteix les World E-Bike Series estrenades l’any passat, i potencia exitoses curses com la multitudinària Ciclobrava by Continental, de ciclisme de carretera; la popular Scott Marathon de MTB, i l’Orbea Girona Gravel Ride. Hi haurà curses de totes les categories, tant per a esportistes amateurs com per a professionals de primer nivell, que seran a Girona a competir buscant punts pels campionats estatals i europeus de MTB.
 
També creix un 30 % respecte l’any passat la zona comercial del festival, situada a l’entorn del Pavelló Municipal de Girona-Fontajau i a l’esplanada del Parc de les Ribes del Ter, per poder acollir les 315 marques internacionals que exposaran els seus productes en més de 200 estands de bicis, bicis elèctriques, complements i tecnologia aplicada al ciclisme. Finalment, cal tenir en compte que el festival acollirà de nou l’activitat Demobike, on fins a 35 marques hi oferiran més de mig miler de bicis de diferents models i talles per provar, de forma gratuïta.
 
L'accés al festival s'haurà de fer mitjançant una entrada gratuïta que es pot aconseguir a través del web de la Sea Otter Europe. També segueixen obertes les inscripcions a les curses a www.seaottereurope.com.

Tornar