Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament organitza una desena de propostes per celebrar els 15 anys del projecte expositiu Mostrar’t

La inauguració de la 35a edició de la mostra serà aquest dissabte, dia 17 de setembre, a partir de les 19 h, a L’Estació Espai Jove.

Fotografia d'una edició anterior

L’Ajuntament de Girona ha organitzat, a partir d’aquest dijous, una desena de propostes per celebrar els 15 anys del projecte expositiu Mostrar’t. Entre les accions proposades enguany, destaquen l’edició d’un catàleg especial amb el recull de les exposicions de totes les edicions anteriors i l’organització d’un itinerari guiat d’art urbà per Girona, fet en col·laboració amb el Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, que tindrà lloc el mateix dia 15 de setembre, a les 18.30 h.

“La iniciativa continua sent un èxit any rere any perquè hem pogut comprovar com, el fet d’estar en contacte amb l’art i l’experiència de crear una obra, fa que les persones joves desenvolupin un seguit d’habilitats per a la vida que els permet connectar molt amb elles mateixes a l’hora d’escollir el seu itinerari”, ha explicat la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, que ha afirmat que “des de L’Estació Espai Jove treballem perquè cadascú pugui trobar el seu camí fent una anàlisi profunda de les seves necessitats i inquietuds. És per aquest motiu que el projecte continua amb força i segueix creixent”.
 
El punt àlgid de la celebració serà dissabte, dia 17 de setembre, a partir de les 19 h, a l’Estació Espai Jove, amb una festa que donarà el tret de sortida a la 35a edició de l’esdeveniment. Coincidint amb la inauguració, s’obrirà al públic una mostra col·lectiva d’algunes de les propostes de les tres artistes que exposaran a l’equipament fins a finals d’any. Seran peces de la fotògrafa Sara Alburnà, que es podran veure del 20 de setembre al 21 d’octubre; de la pintora Elena Garrigolas, que tindran lloc del 25 d’octubre al 25 de novembre, i de l’artista Carla Puig, que exposarà del 29 de novembre al 30 de desembre. 
 
En el marc de la festa, el col·lectiu artístic de la Noia del Monyo també instal·larà a l’Estació Espai Jove una cartografia participativa feta amb la col·laboració de diversos artistes de La Volta dins el seu projecte “Espais Púb(l)ics”. La peça artística recopila tots els grafits de la ciutat relacionats amb el gènere. Acompanyarà aquesta acció una performance participativa de l’artista Helena Roig. D’altra banda, també es podrà veure el resultat final d’un treball col·laboratiu artístic entre L’Estació Espai Jove, diferents artistes de la ciutat i l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització d'audiovisuals i espectacles de l’Escola de Cicles Formatius de Girona (CIFOG). 
 
Per tancar la festa, i en el marc del cicle A Prop, a partir de les 19.30 h, a la zona de les palmeres hi haurà dues actuacions musicals. Primer, els artistes Cookah P & Boom Boom Fighters oferiran un concert fresc i festiu al voltant de la cultura jamaicana i el culte al sound system. La jornada acabarà amb l’actuació del duet electrònic Theele, a través de sintetitzadors, loops, guitarres i breaks, guiaran les persones espectadores per un viatge de potent contingut visual i sonor.
 
El Mostrar’t de L’Estació Espai Jove de Girona va néixer el 2007 amb l’objectiu de donar un impuls a les persones joves creatives en l’àmbit de les arts plàstiques de la ciutat i rodalies. Després de 15 anys i 35 edicions, més de 150 artistes han exposat i han pogut donar a conèixer les seves propostes artístiques en el marc de la mostra.
 
Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic. Podeu consultar la programació a la pàgina web de l’Estació Espai Jove.

Tornar