Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Catosfera 2022 porta a Girona les propostes més innovadores de l’ecosistema digital català

La 14a edició se celebrarà els dies 20, 21 i 22 d’octubre

Imatges de la roda de premsa

Els propers 20, 21 i 22 d’octubre la Catosfera, el punt de trobada de la Internet catalana, celebra a Girona la 14a edició amb moltes més activitats i més espais. L’objectiu de la Catosfera d’enguany, organitzada per l’Ajuntament de Girona i l’Associació Catosfera, és portar propostes innovadores de l’ecosistema digital català a la realitat física, és a dir, permetre als assistents tocar i veure el que passa a la xarxa, de manera que Girona es converteixi durant 3 dies en la capital digital de Catalunya. Les inscripcions són gratuïtes i ja estan disponibles al web de la Catosfera

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director de la Catosfera, Joan Camp, han presentat avui en roda de premsa la programació. “Des de l’Ajuntament de Girona apostem un any més per la Catosfera perquè és un esdeveniment que va molt més enllà de la difusió del món digital. Tracta un tema que des de Girona ens preocupa molt, que és la ciberseguretat, és a dir, la preservació dels drets de les persones. A més, aquest és un esdeveniment en català, i ara més que mai, el català ha de ser defensat. Hem de posar eines digitals en català a disposició de la ciutadania, i en especial dels joves que són uns grans consumidors d’internet. I, finalment, la Catosfera posa en valor el paper de la dona en les noves tecnologies. A la Universitat Politècnica només un 26% de l’alumnat són dones i en formació professional aquest percentatge encara és menor. Això aquesta ciutat no s’ho pot permetre i, per tant, hem de fer accions específiques i concretes per defensar la presència de la dona en la digitalització”, ha afirmat l’alcaldessa. 

En una aposta clara pel públic juvenil, una de les grans novetats d’aquest any és el Futur Fest, un esdeveniment que se celebrarà a la Sala Mirona el dissabte 22 d’octubre al vespre i que presenta un programa en el qual els projectes del món digital es transformen en espectacles en viu. Entre aquests hi haurà els següents: el gran final de gira de Tindercat, un projecte de tres joves emprenedors que ha aconseguit més de dos milions d’interaccions a Twitter; La Rostida, un nou format d'humor amb Marc Sarrats i Manel Vidal, dissenyat per La Fera i Lo Memefest; el directe dels podcasts Berícid Sulfúric, guanyador del Premi Sonor a millor podcast de ficció, i Tardeo, de Ràdio Primavera Sound amb la col·laboració de Salsa Romesco de Bunyol TV.

Més enllà de les activitats programades a la seu habitual -l’Auditori Josep Irla-, el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona acollirà la Jornada Dona TIC, una aposta per visibilitzar l'emprenedoria i el lideratge de les dones en les empreses tecnològiques. L’esdeveniment reunirà fins a dotze veus gironines referents en el sector que compartiran experiències i reflexionaran al voltant de la convivència entre tecnologia i capital humà.

Pel que fa a les activitats que es duran a terme a l’Auditori Josep Irla, i al llarg dels diferents dies de jornada, hi haurà una exhibició en directe d’esports electrònics entre dos equips locals, el SEODay, un debat sobre ciberseguretat on es resoldran interrogants arran del cas Pegasus i una formació sobre hàbits cibersaludables. A tot això s’hi sumaran un conjunt d’activitats programades per apropar el món digital als estudiants dels instituts de Girona.

Per a més informació es pot consultar el web de la Catosfera

Tornar