Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Visita institucional a la ciutat agermanada d’Albi

La trobada ha servit per intercanviar experiències i tractar diferents aspectes sobre cultura, comerç, turisme, mobilitat, esport i medi ambient dels dos municipis.

Visita institucional a la ciutat d'Albi

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, han visitat avui la ciutat d’Albi, agermanada amb Girona des del 1985. La trobada ha tingut lloc al consistori de la localitat francesa, on han assistit els regidors i regidores del govern d’Albi, encapçalats per l’alcaldessa Stéphanie Guiraud-Chaumeil.

La trobada ha servit per intercanviar experiències i tractar diversos aspectes sobre la cultura, el comerç, el turisme, la mobilitat, l’esport i el medi ambient dels dos municipis. A més, durant la rebuda, l’alcaldessa de Girona ha entregat un obsequi a la ciutat com a mostra d’agraïment. Es tracta del colom de la pau de l’artista Pia Cruzet. 

“Venim amb moltes ganes de concretar accions positives per a la ciutadania d'Albi i de Girona. Tenim molts fronts oberts i segur que podrem concretar intercanvis molt positius per a les dues parts. Estem en temps molt difícils, hem sortit de la pandèmia de la COVID-19 i ja som dins d’una crisi de preus, la guerra d’Ucraïna, els efectes del canvi climàtic... És per això que és més necessari que mai enfortir les nostres relacions, intercanviar experiències i bones pràctiques, ajudar en el que sigui necessari i reforçar els valors de democràcia i respecte als drets humans, que tant han costat guanyar i que veiem amb preocupació que es poden quedar retallats o perdre”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant la trobada. 

Després de la rebuda, les autoritats han visitat el Museu Toulouse-Lautrec. Està previst que a la tarda accedeixin a les instal·lacions esportives de la ciutat francesa i al circuit de carreres d’Albi.  

Tornar