Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les biblioteques del Gironès publiquen l’oferta de clubs de lectura per al curs 2022-2023

Hi participen 14 equipaments bibliotecaris de Girona, Bescanó, Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter. El període d’inscripció començarà a finals d’agost

Fotografia d'un dels clubs de lectura de Girona.

Les biblioteques del Gironès han fet pública l’oferta de clubs de lectura per al curs 2022-2023, una activitat adreçada a totes aquelles persones a qui els agrada llegir i compartir les lectures. Aquest any, hi haurà 53 clubs diferents repartits entre catorze equipaments bibliotecaris de les poblacions següents: Girona, Bescanó, Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter. El període d’inscripció començarà a finals d’agost i variarà en funció de cada equipament. Durant el mes de setembre es faran les sessions de presentació d’alguns dels clubs i, posteriorment, començaran les primeres trobades en els dies programats.

Per participar-hi, només cal apuntar-se a la biblioteca corresponent i prendre el compromís d’assistir a les reunions periòdiques havent llegit el llibre proposat, que proporciona la mateixa biblioteca. Les trobades recuperaran el format i condicions prèvies a la pandèmia i seran totes presencials.

En el cas de Girona, el període d’inscripció dels clubs serà del 29 d’agost al 9 de setembre i es podrà fer en línia a través del web de les Biblioteques de Girona. Per aquells clubs en què el nombre de persones inscrites superi el nombre de places disponibles, es farà un sorteig d’assignació de places el dia 12 de setembre. Les persones admeses rebran un correu electrònic on se les informarà del resultat. En el cas dels clubs de la Biblioteca Carles Rahola, la plaça es garantirà per ordre d’inscripció. Totes les persones inscrites sense plaça restaran en llista d’espera. En el cas dels clubs de la resta de municipis, caldrà consultar el dia d’inici de les sessions i el sistema d’inscripció al web de cada equipament. 

Els club de lectura són espais de tertúlia i debat a l'entorn d'una lectura, en què un grup de persones s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia del mes per comentar-lo. Es tracta d'una activitat que aplega persones amb una afinitat comuna: el gust per la conversa i la lectura. N’hi ha per a tots els gustos: des d’aquells on es comenten obres de narrativa en general, fins als més especialitzats temàticament o per gènere literari (clubs de novel·la d’intriga, de teatre, de filosofia, de còmic, d’idiomes, d’òpera, d’àlbums il·lustrats, etc.). Fins i tot hi ha un club d’escriptura, que la Biblioteca Carles Rahola organitza des de fa anys. També n’hi ha per a totes les edats, des d’aquells enfocats als adults, com d’altres per a joves i també clubs infantils.

Podeu consultar l’oferta disponible i el contacte de tots els equipaments bibliotecaris en aquest enllaç

cid:image003.png@01D8ACB2.35234650

Tornar