Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comencen les obres d’adequació de la nova seu de l’Espai LGTBI de Girona

Es preveu que els treballs de reforma del local acabin a principis de novembre

Fotografies de l'estat actual de les obres.

L’Ajuntament de Girona ha iniciat les obres d’adequació de la nova seu de l’Espai LGTBI de Girona, ubicada als baixos del número 8 del carrer Torín, al barri de la Devesa-Güell. La reforma del local va començar el passat 30 de juliol, amb les tasques d’enderroc dels interiors de l’antic immoble, i es preveu que acabin a principis de novembre. Aquestes actuacions permetran adequar l’espai a l’activitat associativa, segons la normativa vigent, i suposaran una redistribució d’espais: hi haurà una àrea de recepció i sala d’espera, un petit despatx, els serveis, i una sala diàfana preparada perquè la puguin utilitzar les persones usuàries de l’equipament.

Les obres comportaran treballs de paleteria i enguixat; pavimentació, que es farà amb peces de terratzo; fusteria interior; col·locació de tancaments exteriors; pintura; tasques per a la seguretat i la salut, i la implementació de les instal·lacions d’electricitat, climatització i renovació de l’aire, aigua i sanejament, i aparells contra incendis. El nou local també disposarà d’un sistema d’alarma d’intrusió, un videoporter a la porta d’entrada, il·luminació, i instal·lacions per als aparells informàtics.

Girona comptarà aviat amb un local definitiu per a l'Espai LGTBI. Des del govern seguim donant suport al col·lectiu en la defensa de la diversitat sexual, afectiva i de gènere a la nostra ciutat, i la reforma el nou espai és una mostra d'aquesta col·laboració”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha afegit que “ha sigut un procés llarg i complex, però per nosaltres sempre ha sigut una prioritat que la ciutat disposi d'un espai que permetrà ajudar a la conscienciació i la difusió dels drets i les activitats del col·lectiu. Per això l'inici de les obres ens satisfan enormement i són un pas més per tenir a punt l'espai el més aviat possible”.

La reforma s’ha adjudicat a l’empresa Rehatec Zenit SL per un import de 74.402,90 euros (IVA inclòs), modificat com a conseqüència d'una revisió de preus degut a l’increment de costos del sector de la construcció.

L’Espai LGTBI forma part del Servei d'Atenció Integral a la diversitat afectivosexual i de gènere (SAI) de l’Ajuntament de Girona. Diverses entitats LGTBI de Girona gestionen i dinamitzen l’espai, assessorant i informant de diferents aspectes de la realitat LGTBIQ+, i organitzant activitats de conscienciació, suport i atenció al col·lectiu. 

Tornar