Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona repara les llambordes del vial d’accés al Barri Vell des de la plaça de Catalunya

Els treballs han començat aquesta setmana i tenen per objectiu reparar parts del paviment que estan malmeses pel trànsit rodat i pel pas del temps

La regidora Marta Sureda ha visitat aquest matí els treballs.

L’Ajuntament de Girona millorarà la calçada de tres punts de la ciutat entre els mesos d’agost i de setembre. L’objectiu és reparar parts del paviment que estan malmeses pel trànsit rodat i pel pas del temps. Un dels indrets és el tram que dóna accés amb vehicle al Barri Vell des de la plaça de Catalunya. Aquest vial, que desemboca a la rambla de la Llibertat a l’encreuament amb el pont de Pedra, està confeccionat per llambordes de pedra. 

La regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, ha visitat aquest matí l’obra que ha començat aquesta setmana. “Els treballs que es duen a terme aquests mesos d’estiu a la ciutat són obres puntuals de manteniment del paviment que tenen per objectiu preservar la seguretat de les persones que hi circulen, sigui caminant, amb bicicleta o amb vehicle”, ha afirmat la regidora. 

L’actuació de la plaça de Catalunya consisteix en substituir les llambordes per unes de noves i reforçar la base. En total, s’actuarà en una àrea de 75 metres quadrats. Està previst que els treballs s’allarguin fins a finals d’agost. Durant aquesta setmana es retiraran les llambordes i tot seguit es col·locaran les noves.  

A causa de les obres, no es permet l’accés amb vehicle al Barri Vell des de la plaça de Catalunya. Els que vulguin dirigir-se a la plaça del Vi han de fer-ho des de l'avinguda de Sant Francesc, pel carrer de Santa Clara (que s’ha habilitat el pas contra direcció) i creuant el pont de Pedra. Això ha implicat tallar el trànsit a la resta del carrer de Santa Clara, en el qual només es permet l'accés als guals i a la càrrega i descàrrega. Els vehicles que accedeixin a aquest carrer han de sortir pel carrer de les Hortes. D’altra banda, la línia L12 del bus que passa pel Barri Vell i el carrer de Santa Clara ha quedat anul·lada durant aquests dies.
 
Un altre punt que es millorarà és el carrer del Bassegoda, en concret els passos de vianants. A les cruïlles amb el carrer de la Maçana i el carrer del Montseny hi ha diferents reductors de velocitat, que alhora són passos de vianants, que van ser construïts amb unes rampes de llambordes. Aquestes s’han deteriorat amb el pas del temps i ara s’asfaltaran i se suavitzaran. Els treballs començaran a finals d’agost i duraran una setmana, segons la previsió inicial.

I, per últim, s’actuarà en el carril bici del carrer d’Emili Grahit, concretament a la cruïlla amb el carrer de Barcelona. En aquest tram es corregirà la rasant del pas. Els treballs començaran a principis de setembre.
 
Les obres de reparació d’aquests tres punts s’han adjudicat a l'empresa Acota Girona Construccions SL per un import de 57.747,71 euros (IVA inclòs).

Tornar