Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més de 2.500 persones ja han gaudit de la lectura a les places i piscines de la ciutat aquest estiu

La campanya “Biblioestiu, la lectura a la fresca”, de les biblioteques de Girona, s’allargarà fins al 26 d’agost

Fotografia d’una edició anterior de les activitats de les biblioplaces.

Més de 2.500 persones ja han gaudit de la lectura a les places i piscines de la ciutat aquest estiu gràcies a la campanya “Biblioestiu, la lectura a la fresca”. Des de principis de juliol i fins al 26 d’agost estan en marxa els serveis de Bibliopiscina a les piscines municipals de la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG del Sant Ponç i de Sant Narcís, i de Biblioplaça a diversos barris de la ciutat. Com a novetat, enguany, del 18 al 29 de juliol, s’ha incorporat un emplaçament al parc Central de Rafel Masó i Valentí com a punt de biblioplaça, per donar servei als veïns i veïnes que es troben prop de l’Estació Espai Jove.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Girona té per objectiu oferir accés als llibres i a la lectura en espais a l’aire lliure on la ciutadania passa el temps d’oci a l'estiu. Aquests serveis d'extensió bibliotecària són totalment gratuïts, d'ús lliure i van adreçats sobretot als infants, però també hi ha propostes per als adults”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura del consistori, Quim Ayats. El serveifunciona cada tarda de dilluns a divendres, i es pot fer préstec a casa amb el carnet de biblioteques. S’hi pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d'actualitat i la literatura d'imaginació: contes, còmics i novel·les, principalment.

La Bibliopiscina ha tornat a la seva cita anual a les piscines municipals de la Devesa en col·laboració amb el Servei Municipal d’Esports, que reserva un espai ombrejat a tocar de l’aigua perquè s’hi puguin dur a terme més fàcilment totes les activitats de dinamització lectora per a infants i també el servei de consulta i préstec de llibres, diaris i revistes amb el carnet de biblioteques.

Al mateix temps, l’Ajuntament de Girona col·labora amb el GEiEG perquè les persones sòcies i visitants de les piscines de l’entitat esportiva gaudeixin gratuïtament també d’un servei de Bibliopiscina. Com en les edicions anteriors, la Bibliopiscina s’instal·la al complex esportiu de Sant Narcís i també a les instal·lacions de Sant Ponç.

D’altra banda, els barris on s’instal·len la Biblioplaça són les següents: Sant Narcís, Vista Alegre, Pedreres, Santa Eugènia, Mercadal, Can Gibert del Pla, Barri Vell (zona del Pou Rodó) i Eixample (parc Central de Rafael Masó i Valentí). Durant quinze dies a cada plaça, els ciutadans i les ciutadanes poden apropar-se al carro mòbil preparat amb una selecció de llibres per triar les lectures que més els agradin, destinades a un públic ampli i que responen a gustos literaris diversos.

Per reforçar l'aliança entre la lectura i el lleure, en aquests espais s’hi organitzaran hores del conte per a infants, que van a càrrec de contistes professionals, així com diverses activitats de dinamització lectora, que aquest any se centren en la campanya “Un estiu històric”.

Podeu consultar tota la programació al web de Biblioteques de Girona.

Tornar