Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El cicle Escènit tanca amb l’assistència de més de 2.500 persones

Del 30 de juny al 26 de juliol, el cicle ha portat a la ciutat un total de sis espectacles de teatre, dansa i circ de carrer

Imatges dels espectacles Migrare, Potser no hi ha final i Rouge Nord

Més de 2.500 persones han assistit als diferents espectacles i assajos oberts de l’Escènit. Del 30 de juny al 26 de juliol, el cicle ha portat a la ciutat un total de sis espectacles de teatre, dansa i circ de carrer i dues obertures de residències artístiques al Saló de Descans del Teatre Municipal. Aquesta edició, l’Escènit s’ha expandit a quatre barris de la ciutat: a la plaça del Pallol, al Barri Vell; a la plaça de Santa Susanna i de l’U d’octubre de 2017, al Mercadal; a l’esplanada de la Copa, a la Devesa, i al camp de Bèlit, al barri de Sant Narcís.   

"Fem un balanç positiu de la rebuda que ha tingut aquest any l'Escènit. Teníem com a principal objectiu fer arribar la cultura i els espectacles a tothom, i ho hem aconseguit, perquè hem tingut molt bona resposta per part del públic, que ha estat molt divers i de totes les edats", assegura el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que remarca que "treballem per una cultura accessible i de qualitat, que arribi a tots els col·lectius".            

L’artista gironí Pere Hosta va inaugurar el cicle d’estiu a la plaça de Santa Susanna amb Disorder, un espectacle de clown contemporani que explica fets i comportaments humans des de l’humor. Seguidament, la companyia Non Sin Tri va omplir la plaça de l’U d’octubre de 2017 amb portés acrobàtics i en monocicle, corda aèria i malabars.

Més de 500 persones van gaudir de Rouge Nord ofert per la companyia francesa Cirque Pardi! i en col·laboració amb Konvent Cirk, l’espai de creació i exhibició del Konvent de Berga que acompanya processos creatius de circ contemporani. L’espectacle és una proposta de circ de risc amb una estètica cinematogràfica entre Quentin Tarantino i Wim Wenders, que combina la dansa, la música i l’equilibrisme amb moments de gran intensitat.

Els espectacles de la plaça del Pallol van rebre un públic que ja és assidu a aquest espai de darrere el Teatre Municipal. L’espai va acollir Migrare, l’espectacle de dansa amb xanques de Cia Maduixa que reflexiona al voltant del fet migratori, i les acrobàcies i els equilibris a ritme de rock de Circ Pistolet. 
 
El camp del Bèlit va tancar el cicle d’espectacles al carrer amb Bubble you i va acollir un públic nou, provinent de Sant Narcís, de Can Gibert del Pla i de Salt. La companyia belga Be Flat va mostrar el seu caos orquestrat de joc, música i acrobàcies.

La nova línia d’obertura de residències artístiques també ha tingut molt bona acollida entre el públic. En les funcions d’assajos oberts d’Un segundo bajo la arena del Col·lectiu Desasosiego i La grUtesca de la companyia escarlata s’han exhaurit les entrades disponibles. Després de la residència artística al Teatre Municipal de Girona, ambdós espectacles s’estrenaran a la Fira Tàrrega 2022. 

Tornar