Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Finalitza la incidència a la planta de Montfullà d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter

Aquest matí s’ha activat el protocol PLASEQAT per una barreja errònia de productes en un dels dipòsits de la central. No hi ha hagut cap dany personal ni ha estat en perill en cap moment la qualitat de l’aigua potable

Aquest migdia ha finalitzat la incidència que ha afectat aquest matí l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) que Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter té al barri de Montfullà de Bescanó. A primera hora del matí, s’ha detectat que un error humà havia provocat una barreja errònia de productes en un dels dipòsits d’aigua de la planta i que aquests havien generat una reacció química.

Els operaris de la planta s’han adonat de la incidència quan estaven fent la descàrrega, l’han aturat ràpidament i han aïllat el dipòsit, però ja s’havia iniciat una reacció a l’interior del tanc que ha provocat una sortida de gasos.

Immediatament, s’ha activat el Pla d’autoprotecció de la planta i s’han avisat els serveis d’emergències de la Generalitat de Catalunya, que han activat l’alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) a causa de l’incident. Diverses dotacions de Mossos d’Esquadra i Bombers de la Generalitat s’han desplaçat al lloc dels fets.

Durant una estona, i de forma preventiva, s’ha confinat els treballadors i treballadores de la planta per evitar possibles inhalacions tòxiques i s’ha recomanat no apropar-se a menys de 1.000 metres al voltant de l’ETAP, tot i que només hi ha hagut nivells alts de clor en les zones properes al dipòsit i sempre dins del recinte de la planta. 

Cap al migdia s’ha pogut normalitzar la situació, després de neutralitzar el dipòsit aplicant sosa líquida. El personal d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter ha col·laborat en tot moment en la resolució de l’incident juntament amb els cossos d’emergències de la Generalitat.

No hi ha hagut cap persona afectada a causa de l’incident ni tampoc ha estat en perill en cap moment la qualitat de l’aigua potable que subministra Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter.

Tornar