Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més de 3.000 infants i joves participen en les activitats del programa de casals d’estiu municipals de Girona

Les propostes van començar divendres passat, dia 1 de juliol, amb una situació de normalitat després de dos anys de restriccions per la situació de pandèmia per la COVID-19

Fotografies de la visita al casal de Santa Eugènia i al de l'Escola Migdia

Un total de 3.321 infants i joves participaran en les 47 activitats organitzades per 21 entitats i associacions de la ciutat que formen part del programa de casals municipals de l’Ajuntament de Girona. Les propostes van començar divendres passat, dia 1 de juliol, amb una situació de normalitat després de dos anys de restriccions per la situació de pandèmia per la COVID-19.

Per poder formar part del programa municipal cal que en les finalitats de les associacions (centres d’esplai, entitats culturals, clubs esportius, associacions de pares i mares, agrupaments escoltes, parròquies, etc.) que organitzen casals d’estiu es tinguin en compte els criteris d’accessibilitat i qualitat que marca l’Ajuntament per, d’aquesta manera, vetllar per tal que els infants i joves de Girona tinguin prop de casa una oferta d’activitats que l’Ajuntament garanteix que té les condicions adequades de qualitat. 

Enguany, el programa proposa durant el mes de juliol i agost un total de 25 activitats de lleure educatiu, 5 casals esportius, 4 de formatius, 5 activitats artístiques, 4 casals d’educació especial i 4 d’escola bressol que es realitzaran a les escoles i equipaments esportius municipals, així com a centres cívics, el Museu del Cinema i la Casa de Cultura. 

Com a novetats, el programa incorpora un casal tecnològic per a infants i joves; una activitat de robòtica subaquàtica per a joves, i un casal de cuina per a joves que es realitza a l’Aula de Cuina del Mercat del Lleó. Aquest any el programa de casals incorpora també una activitat de lleure 0-3 anys adreçada als infants matriculats a les escoles bressol municipals. 

“Tenim un compromís de ciutat perquè Girona és una ciutat educadora i, per això, volem garantir que el programa de vacances arribi al màxim de famílies possible. És un model d'activitats d'estiu que és tot un referent”, assegura el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, que ha recordat que “tant l'escolarització com l'educació en el lleure és imprescindible per fomentar la cohesió social i evitar l’exclusió dels més vulnerables”.

L’Ajuntament de Girona vetlla per l’equitat educativa de tots els infants i joves de la ciutat de Girona implementant mesures que promoguin la igualtat d’oportunitats educatives fora de l’escola, com és el cas dels casals d’estiu. Per això, un dels eixos del programa és la inclusió i disposa d’un pla per tal que tots els infants i joves de la ciutat puguin gaudir del lleure durant l’estiu en igualtat de condicions.

“Oferim uns casals que vetllen per la inclusió i la participació i que proporcionen recursos per facilitar l’accessibilitat de tots els infants i joves”, ha destacat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, que ha remarcat que “en l’objectiu de ser ciutat educadora i d’educació 360º, tots els infants i joves de la ciutat han de poder tenir garantit el dret a l'educació, i no només a l'escolarització”.

Tornar