Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Banc de Bones Pràctiques Municipal reconeix dues iniciatives de Girona en matèria de salut dels joves i en medi ambient i economia circular

S’ha premiat el programa d’orientació en salut afectiva, sexual i emocional per a adolescents del Centre Jove de Salut Integral i el projecte de cessió gratuïta de bicicletes pel foment de la mobilitat i la formació i inserció laboral

Dues iniciatives de l’Ajuntament de Girona han estat reconegudes en l’edició d’enguany del Banc de Bones Pràctiques Municipals de la Fundació Carles Pi i Sunyer. Aquests guardons valoren les experiències impulsades pels ens locals que representen una aportació innovadora i de qualitat i que poden servir de referència per a altres ajuntaments. 

La primera iniciativa que ha estat premiada com a bona pràctica ha estat el programa d’orientació en salut afectiva i sexual i salut emocional per a adolescents i joves del Centre Jove de Salut Integral. Impulsat pel servei de Promoció de la Salut, aquest pla té com a objectiu atendre i orientar a les persones adolescents i joves en salut emocional, afectiva i sexual, a més de la prevenció de les addicions, a través d’un enfocament multidisciplinari i integral.  

El segon projecte reconegut com a pràctica significativa ha estat la cessió gratuïta de bicicletes. En aquest cas es tracta de la política impulsada des de la subàrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona per cedir a entitats sense ànim de lucre bicicletes no reclamades i que es troben al dipòsit municipal de vehicles. Aquestes entitats les utilitzen per fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, o bé per a desenvolupar tallers i formacions de mecànica ciclista per a joves o col·lectius desfavorits.

“Estem satisfets que iniciatives que tirem endavant des de l’Ajuntament s’incloguin en aquest document, i que siguin una referència per a altres municipis. Innovem i trobem solucions a reptes que tenim avui a Girona, i que de ben segur tenen en altres ciutats, i els compartim amb vocació de cooperació municipal.  Aquest reconeixement és un premi que se suma a l’èxit amb què estem implementant mesures a favor de la salut dels joves i de l’economia circular i la mobilitat sostenible”, ha assenyalat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

El Banc de Bones Pràctiques és una iniciativa de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, que compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya. El recull de propostes pretén ser un document de treball i consulta dirigit a professionals de les polítiques municipals. Podeu accedir al banc on es recullen totes les pràctiques seleccionades en aquesta i altres edicions a través d’aquest web.  

Tornar