Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament cedeix 30 bicicletes per a la formació ocupacional de joves en risc d’exclusió social

El consistori també ha posat a disposició del projecte ComuCleta diverses unitats de la Girocleta perquè els infants aprenguin a circular amb la bici

Imatge de l’activitat sobre circulació amb l’alumnat de l’Escola Carme Auguet

L’Ajuntament de Girona ha cedit a la cooperativa de treball Biciclot un total de trenta bicicletes del dipòsit municipal de vehicles per tal que l’entitat les utilitzi en un projecte de formació ocupacional dirigida a persones joves en risc d’exclusió social. Es tracta de bicicletes retirades de la via pública, que no estan en condicions per circular i que, des de la Policia Municipal, es retiren per abandonament o per estar lligades al mobiliari urbà. La iniciativa s’inclou dins del projecte ComuCleta de l’Ateneu Popular Coma Cros de Salt i compta amb el suport del Programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya.

En el marc de l’activitat, diversos adolescents i joves dels municipis de Girona i Salt han participat durant els mesos de maig i juny en un taller teòric i pràctic de 48 hores sobre mecànica de bicicletes. La formació té com a objectiu principal afavorir la inserció social i laboral del jovent. A més, busca sensibilitzar el col·lectiu sobre la importància de la reutilització i el reciclatge i fomentar la bicicleta com a mitjà de transport sostenible. En aquest sentit, el curs també era obert a persones aficionades al ciclisme.

Amb el propòsit de fomentar l’ús de la bici, el consistori gironí també ha posat a disposició del projecte ComuCleta diverses unitats de la Girocleta per una altra activitat relacionada amb la mobilitat ciclista. En aquest cas, les bicicletes permetran als nens i nenes de l’Escola Carme Auguet fer una sessió pràctica de dos dies per aprendre les normes de circulació amb aquest vehicle.

“Aquest tipus d’iniciatives són molt positives pel seu encaix transversal a les ciutats:  promouen el consum i producció responsable, allargant el cicle de vida dels productes; inverteixen en la formació i capacitació del jovent per millorar l’oportunitat d’accés al món laboral, i fomenten l’ús de mitjans de transport sostenible entre els més joves. Accions com aquesta demostren l’encert de la cessió gratuïta de bicicletes i la implicació de les escoles amb la mobilitat sostenible”, ha ressaltat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

L’Ajuntament de Girona ofereix la possibilitat a entitats sense ànim de lucre de demanar la cessió gratuïta de bicicletes, que es troben al dipòsit municipal i que no han estat reclamades pels seus propietaris. Aquestes es poden utilitzar per a la promoció de la formació mecànica d’aquest vehicle, a la conscienciació sobre la reparació i la reutilització, i pel foment de la mobilitat sostenible. En els últims quatre anys, el consistori ha cedit un centenar de bicicletes a diverses iniciatives socials. Podeu consultar alguns d’aquests projectes, així com el procediment de cessió dels vehicles, a la web de mobilitat del consistori.

Tornar