Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un total de 86 persones sense sostre dormen al carrer a Girona

Dimecres al vespre es va portar a terme el recompte de sense sostre als diferents sectors de la ciutat

Centre d'acollida de la Sopa de Girona.
Font: Ajuntament de Girona. CRDI (Fons El Punt - Manel Lladó Aliu)

Un total de 86 persones dormen al carrer a Girona, segons el recompte de sense sostre que es va portar a terme dimecres al vespre a la ciutat. D’aquestes, 82 són homes i 4 són dones. Un 53% és de nacionalitat estrangera, un 10% de nacionalitat espanyola i un 37% no s’ha pogut constatar d’on provenen, malgrat que s’estima que la majoria són de nacionalitat estrangera. 

Aquestes xifres són lleugerament superiors a les de l’últim recompte de persones sense llar, que es va portar a terme el maig del 2016 i que va xifrar els sense sostre en 60 persones. Del total de persones que dormien al ras, 57 eren homes i 3 eren dones. Un 63% eren de nacionalitat estrangera. 

La regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, ha agraït la tasca de les desenes de voluntaris i voluntàries i a les diferents entitats que van participar en el recompte. “Els processos de recuperació i d’estabilització són difícils i llargs. Es parteix de situacions molt cronificades que es fan més complicades perquè no sempre es compta amb el suport de la persona. Cal ser-hi per quan la persona cerca realment fer un procés de millora”, ha assenyalat la regidora.

El recompte de persones sense sostre a la ciutat està coordinat des del Centre d’Acollida i Serveis Socials La Sopa i compta amb la col·laboració de diverses entitats i voluntariat vinculat a La Sopa.

Tornar