Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Aplec dels 4 Rius d’aquest any concentrarà totes les activitats la jornada del 28 de maig

L'esdeveniment, impulsat per l’Associació Naturalistes de Girona i l’Associació La Sorellona, serveix per reivindicar i donar a conèixer el patrimoni fluvial de Girona

Aquest dissabte, dia 28 de maig, torna l’Aplec dels 4 Rius, la festa que reivindica el patrimoni fluvial de la ciutat de Girona. Enguany totes les activitats es concentraran en un sol dia. El parc de les Ribes del Ter tornarà a ser l’escenari principal d’aquest esdeveniment, organitzat per l’Associació de Naturalistes de Girona i l’Associació La Sorellona i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i del Consorci del Ter. 

El caràcter de l’aplec continua sent festiu i participatiu, amb activitats de caràcter educatiu i de sensibilització, però també amb propostes lúdiques i d’entreteniment. Al matí de dissabte s’han organitzat dues sortides per conèixer la flora i la fauna dels entorns fluvials. A la tarda, i dirigida a agrupaments escoltes, escoles, instituts, associacions de lleure o grups familiars o d’amics, es realitzarà una gimcana naturalista centrada en el medi fluvial.

A banda d’aquestes activitats, durant tot el dia es duran a terme diversos tallers per a tots als públics: construcció d’un hotel d’insectes, elaboració d’olis aromàtics, bombes de llavors, plantes aromàtiques, caixes niu per a ocells, pesca científica, mostreig de papallones, anellament d’ocells i identificació de macroinvertebrats. 

L’Aplec dels 4 Rius és un esdeveniment que es porta a cap des del 2019 i que té com a objectiu valorar el patrimoni dels rius que discorren per la ciutat, tant en l’àmbit natural com cultural i social. La seva celebració coincideix amb la Setmana de la Natura. A més, forma part de les activitats del projecte LIFE Invasaqua de divulgació sobre les Espècies Exòtiques Invasores (EEI) aquàtiques de la península Ibèrica. 

Podeu consultar més informació al web www.aplec4rius.cat

Tornar