Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Policia Municipal de Girona homenatja les persones que han destacat per defensar la seguretat pública durant el 2021

L’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha presidit la Diada de la Policia Municipal d’enguany

Foto de grup de les persones guardonades

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit aquest matí la Diada de la Policia Municipal de Girona,  que ha permès distingir els i les agents de la Policia i els ciutadans i ciutadanes que durant l’any 2021 han destacat per actuar en defensa dels drets fonamentals i de la seguretat pública. A l’acte, que ha tingut lloc a l’auditori del Centre Cultural La Mercè, hi ha assistit també el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, i l’intendent en cap de la Policia Municipal, Joan Jou.

Durant l’acte s’han lliurat les creus al mèrit professional, els diplomes al mèrit policial i les creus a la constància (dels 20, dels 25, dels 30 i dels 35 anys), a més dels reconeixements a les persones jubilades de la Policia Municipal.

L’alcaldessa ha agraït la tasca dels agents, especialment arran dels moments de dificultat que s’han viscut durant la pandèmia: “han sigut circumstàncies excepcionalment difícils, també en seguretat, però podem dir que ho hem gestionat correctament i així ens ho valora la ciutadania, perquè s’ha posat de relleu la funció de servei públic. A més, durant aquest període hem continuat desplegant el model de policia de proximitat, hem iniciat les obres de la comissaria de Santa Eugènia, i hem renovat la flota de vehicles. Ara els reptes de futur són pujar al tren de les noves tecnologies per millorar l’eficiència de la feina policial, i també continuar lluitant contra la multireincidència”.

Per la seva banda, el regidor Eduard Berloso ha afirmat que “els guardons d’avui obeeixen a situacions extraordinàries de mèrit de la Policia, tot i una normativa que deixa clar la responsabilitat que té cada cos policial en cada àmbit. Una tasca que fem malgrat que la nostra feina principal com a Policia Municipal és garantir el compliment de les ordenances municipals, que són les que ens faciliten la convivència. Sé que moltes vegades aquesta no és una tasca agraïda, però és la que tenim la responsabilitat de fer”.

En el marc de la Diada, l’intendent en cap de la Policia, Joan Jou, ha donat algunes dades relatives a la tasca policial durant el 2021. Concretament, Jou ha destacat les més de 4.000 denúncies relacionades amb la normativa d’aplicació de les mesures de lluita contra la COVID-19 i els més de 1.800 controls de pas amb quasi 21.000 persones identificades i més de 15.000 vehicles controlats relacionats amb les restriccions de la pandèmia, actuacions que es van afegir a la feina ordinària de la Policia Municipal, amb més de 52.000 trucades rebudes al telèfon 092 durant el 2021 i més de 26.300 serveis policials generats a partir d’aquests avisos.

Relació de premiats i premiades
Tornar