Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un miler d’alumnes de primària participaran aquesta setmana en l’activitat “Tots junts a cantar”

La cantata arriba a la 24a edició amb quatre concerts que se celebraran entre demà i dimecres a l’Auditori de Girona

L’Auditori de Girona acollirà, entre demà i dimecres, la 24a edició del “Tots junts a cantar”, una proposta que brinda l’oportunitat a alumnes de 3r, 4t i 5è de primària de viure l’experiència de participar en una cantata conjunta, potenciant la música com a eina d’expressió i desenvolupament personal. El projecte està impulsat per l’Ajuntament de Girona, a través de l’Escola Municipal de Música de Girona, i l’Auditori de Girona.

Enguany participen en la trobada musical escolar un miler d’alumnes de disset escoles de la ciutat de Girona i d’Aiguaviva. En aquesta edició s’interpretarà la cantata L’any tirurany més poètic, composta per Albert Gumí a partir del llibre de Ricard Bonmatí amb el mateix títol. Els concerts de “Tots junts a cantar” seran l’estrena d’aquesta cantata, que encara no s’ha interpretat mai davant del públic. La direcció musical anirà a càrrec del mateix Gumí i la narració també l’assumirà Ricard Bonmatí. Els músics que acompanyaran els cantaires són professors i professores de l’Escola Municipal de Música de Girona.

“El treball en equip és la clau del progrés i el ‘Tots junts a cantar’ no fan altra cosa que unir els esforços d'infants de tot Girona per fer una producció conjunta, i un resultat magnífic", ha assegurat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, que ha afegit que "‘Tots junts a cantar’ celebra la seva 24a edició, i l'Escola Municipal de Música en fa 25. Es demostra la dinamització que ha representat l'escola durant tots aquests anys en l'educació musical per la nostra ciutadania".

Els concerts de “Tots junts a cantar” tindran lloc a l’Auditori de Girona en diferents sessions: la primera serà demà dimarts a les 11.30 h i acollirà l’alumnat de l’Escola Annexa, Domeny, FEDAC-Sant Narcís i Santa Eugènia. Les següents sessions seran dimecres 18 a les 11.30 h, amb les escoles Dalmau Carles, Eiximenis, Carme Auguet, Taialà i Vilademany (Aiguaviva); a les 16.15 h amb el Bosc de la Pabordia, Joan Bruguera, Dr. Masmitjà i Pericot i a les 18.45 h amb les escoles Migdia, Montfalgars, Vedruna i Verd. 

Durant tot el curs, les aules de música de les escoles participants preparen aquesta actuació, amb la coordinació de l’Escola de Música de Girona. 

Precisament aquest any, l’escola municipal celebra el seu 25è aniversari. Per celebrar l’efemèride, s’han programat cinc concerts de l’alumnat del centre. El primer serà demà, dimarts 17 de maig, a les 19 h a l’Auditori de Girona. Per aquesta ocasió, tots els grups de coral de l’Escola Municipal de Música de Girona, i les corals de Geriona Infantil i Juvenil interpretaran la cantata La Pàmpols i les llegendes de Girona.

Els propers concerts de celebració del 25è aniversari seran el 28 de maig, amb l’alumnat de sensibilització (5 i 6 anys), els combos de Folk, Jazz i Modern i els Cors Farinera, Geriona i Geriona Juvenil; l’11 de juny amb el conjunt de flautes de bec i de guitarres, i el 21 de juny amb les orquestres infantils i juvenils de corda i vent, Stringjunts, grups de cant coral FB3, 4 i 5 i corals Geriona infantil i Juvenil. 

Podeu trobar més informació sobre els concerts del 25è aniversari de l’Escola Municipal de Música de Girona a la seva pàgina web

Tornar