Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona opta a ser la seu del World Masters Orienteering Championship el 2025    

Aquests dies visita la ciutat una delegació de la Federació Internacional d’Orientació (IOF) per avaluar-ne diversos aspectes.

Girona és una de les dues ciutats finalistes per acollir la seu del World Masters Orienteering Championship el 2025. Per aquest motiu, aquest cap de setmana visita la ciutat una delegació de la Federació Internacional d’Orientació (IOF) per avaluar-ne diversos aspectes i decidir-ne així la idoneïtat. La decisió final es donarà a conèixer aquest estiu. L'altra ciutat finalista és de Polònia.

Aquesta tarda el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, el president de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya, Josep Maria Santiago; el president de la Federació Espanyola d’Esports d’Orientació, Francisco Gómez; i el representant de la IOF, David May, han recorregut les instal·lacions del Pavelló Municipal Girona-Fontajau i el parc de les Ribes del Ter, que serien el centre de competició del campionat. La mateixa zona i el Barri Vell serien els escenaris de la final en la modalitat de Sprint.

El regidor Àdam Bertran ha manifestat que està “molt content de la col·laboració entre les administracions, en què Ajuntament, Diputació i Generalitat ens hem posat d’acord per donar suport a aquesta iniciativa. La Federació Catalana està plenament preparada per organitzar aquest esdeveniment mundial de cara al 2025. És tot un orgull que la ciutat de Girona i la demarcació de Girona estiguin preparades per acollir aquest esdeveniment, que és tota una aposta per la diversificació esportiva i des d’una òptica intergeneracional i d’equip; els valors que des de la regidora d’Esports fomentem i hi donem tot el suport”.

La candidatura de Girona per acollir el campionat del món de curses d'orientació per a persones veteranes preveu un esdeveniment de vuit dies de durada dividits en cinc curses, dos entrenaments i una jornada de descans. A més de Girona, es farien proves a Banyoles, Besalú, l'Escala, Torroella de Montgrí, Pals, Begur i Regencós. La participació podria superar els 4.000 corredors i corredores i podria suposar una afluència a la ciutat de més de 10.000 persones, ja que les persones participants acostumen a viatjar amb família.

Les curses d'orientació a peu són una activitat esportiva individual, camp a través o en entorn urbà, contrarellotge i sense itinerari prefixat, on la persona participant ha de passar per uns controls, anomenades fites, assenyalats en un mapa en el menor temps possible i amb l'ajuda d'una brúixola. 

El World Masters Orienteering Championship va néixer el 1983 i fins ara se n'han celebrat 31 edicions en 22 països i tres continents diferents. L'edició d'aquest 2022 es portarà a terme a Gargano, a la de Puglia d'Itàlia.

Tornar