Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El segell Infoparticipa distingeix un any més la transparència del web de l'Ajuntament de Girona

El consistori compleix el 96% dels indicadors marcats pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’Ajuntament de Girona ha estat distingit amb el segell de transparència d’Infoparticipa en la 9a edició dels guardons, que prenen com a referència la informació publicada als webs de les administracions catalanes durant el 2021. El reconeixement està atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

Girona compleix amb 50 dels 52 dels indicadors d'aquesta edició dels guardons, un 96% dels ítems que s'han establert en aquesta edició. A partir dels indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de Transparència del 2013, s'atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. En el cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s'exigeix un 95% d'indicadors positius. 

“Aquest premi és el reconeixement a la feina que s'està fent cada dia per millorar la informació que oferim a la ciutadania, i se suma al guardó que hem rebut aquesta mateixa setmana pel nostre lideratge en transformació digital. Hi ha un gran esforç per part dels treballadors i treballadores per ser capdavanters, i el resultat és un millor servei públic i de més qualitat, com ens demostren aquests premis”, ha ressaltat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

El Segell Infoparticipa a la transparència i la qualitat de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB com un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya, Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions. Els indicadors, elaborats en forma de preguntes, responen a cinc qüestions bàsiques: qui són els representants polítics; com es gestionen els recursos col·lectius; com es gestionen els recursos econòmics; quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius, i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana. 

La visualització del Segell es pot veure a través del Mapa Infoparticipa: https://www.infoparticipa.com/index/mapa/ 

Podeu consultar tota la informació inclosa al portal de la transparència de l’Ajuntament de Girona a l’adreça www.girona.cat/transparencia

Detalls dels resultats
Tornar