Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal acull aquest cap de setmana l’espectacle “Corpus”, de l’artista gironí Xavier Bobés

L’obra és una trobada entre una peça escultòrica, un manipulador d’objectes i un músic per retre homenatge al cos.

El Teatre Municipal de Girona acollirà aquest cap de setmana l’obra Corpus, un espectacle de l’artista gironí Xavier Bobés que explora el moviment d'un objecte escultòric en relació amb el cos humà. Es faran dues funcions el dissabte 30 d’abril i dues el diumenge 1 de maig, a les 18 h i a les 20 h. Les entrades ja es poden comprar al web del Teatre.

Corpus és una trobada entre una peça escultòrica, un manipulador d’objectes i un músic per retre homenatge al cos. Un diàleg escènic a l’oïda en el qual podran participar només 25 persones a cada funció. L’artista explora el moviment d’un objecte escultòric en relació amb el cos humà, l’animal i el vegetal. Una reflexió poètica sobre la cosificació, que busca trobar la manera d’interpretar-la, transformar-la i representar-la. 

A través de la poesia, la plasticitat i el moviment, Bobés representa aquell vincle únic que tenim amb el nostre “cos objecte”. Un homenatge i regal escènic a aquella casa en què vivim des que naixem fins que morim, i que tant es deteriora i es corromp com es manté invencible davant les adversitats dels anys.

Actor, manipulador i creador escènic, Xavier Bobés es defineix com a autodidacta. Apassionat de la poètica dels objectes, investiga des de fa més de deu anys tot tipus d’útils quotidians. Col·labora amb altres creadors, com a intèrpret i com a manipulador, i aprofundeix en la recerca del contingut simbòlic i teatral dels objectes i de tot allò suposadament trivial a través de la creació, l’assaig i la docència. Viu i treballa a Girona.

Tornar