Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona organitza una jornada sobre la nova llei d’habitatge i el servei de mediació municipal en habitatge

L’activitat tindrà lloc el dijous 5 de maig, a les 17 h, al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal, i serà oberta a tota la ciutadania.

L’Ajuntament de Girona, a través de l’Oficina Municipal d’Habitatge, organitza el dijous 5 de maig una jornada sobre la nova llei d’habitatge de Catalunya i el servei de mediació en habitatge de Girona. La Llei 1/2022, del 3 de març, de modificació de la Llei 18/2007, la Llei 24/2015 i la Llei 4/2016 per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge, es va aprovar al Parlament de Catalunya el passat 3 de març.

L’activitat, que se celebrarà a partir de les 17 h al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal, és gratuïta i oberta a tota la ciutadania. La jornada comptarà amb les intervencions de la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona, Anabel Moya; de la defensora de la ciutadania de Girona, Marta Alsina; del diputat al Parlament de Catalunya Pau Morales, i del tècnic del servei de mediació en habitatge de l’Ajuntament de Girona Ferran Ribas. L’activitat tancarà amb un torn de precs i preguntes, en què la ciutadania podrà expressar els seus dubtes. 

En referència a la nova llei d’habitatge de Catalunya, el vicealcalde  i regidor de Cultura, Quim Ayats, ha assenyalat que “aquesta llei ens dona eines per obligar els grans tenidors a fer els lloguers socials i evitar la pèrdua d’habitatge, i tornar a col·locar en l’eix central de les polítiques públiques el dret de l’habitatge i no pas els interessos dels grans tenidors”.

Per la seva banda, la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament, Anabel Moya, ha indicat que “el nostre personal treballa incansablement per garantir el dret a l’habitatge, treballem de forma coordinada amb tots els actors implicats per evitar la pèrdua d’habitatge i, per tant, valorem positivament la nova llei catalana”.

L’Oficina Municipal d’Habitatge de Girona ofereix a la ciutadania serveis relacionats amb la millora de l’accés a l’habitatge, proporciona informació sobre la normativa existent i la tramitació d’ajuts, així com sobre la rehabilitació d’edificis de la ciutat. 

Programa de la jornada
Tornar