Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona estrena a Can Gibert del Pla el segon “skatepark” de la ciutat

Les instal·lacions estan ubicades al parc de Jordi Vilamitjana. Aquesta tarda s’hi ha portat a terme la “Jornada sobre rodes”, en què s’han donat a conèixer les activitats i esports que s’hi poden practicar

Imatges de l'espai

Girona ha estrenat aquesta tarda de forma oficial l’skatepark de Can Gibert del Pla, el segon de la ciutat. En el marc de la “Jornada sobre rodes”, s’han donat a conèixer les diferents activitats i esports sobre rodes petites que es poden portar a terme en un espai de les característiques del que s’ha construït al parc de Jordi Vilamitjana. 

El nou skatepark es va posar en funcionament fa uns dies i té com a objectiu oferir un segon espai d’esbarjo a la ciutat perquè patinadors, patinadores i skaters puguin practicar la seva disciplina. S’hi poden practicar esports urbans com patinet, monopatí, patins i bicicròs (BMX). L’altre skatepark de la ciutat està ubicat al parc de Domeny i es va inaugurar el 2012.

Les instal·lacions estan situades al costat del parc infantil i de l’espai d’esbarjo de gossos, relativament proper dins l’àmbit del parc i alhora prou distant per respectar la convivència en un mateix indret d’usos i usuaris tan diversos. L’equipament compta amb diferents tipus de mobiliari i trampes pels patinadors, com escales, rampes, parets corbades i circuits, adaptades per a tots els nivells.

“És important que la gent jove disposi d’espais de trobada on fer-hi esport i socialitzar-se. Els últims anys ha crescut l’afició per l’skate, en les seves diferents modalitats, i les noves instal·lacions responen a la necessitat de tenir un espai a la ciutat més ambiciós i complex, dedicat fins i tot a un tipus d’usuari més especialitzat que el que tenim a Domeny. Des de l’Ajuntament hi vam voler donar resposta i hi vam començar a treballar el 2017, i finalment avui en veiem els resultats. Estem contents perquè dinamitzem un esport en alça, i també perquè així potenciem el parc de Jordi Vilamitjana, on queda perfectament integrat”, ha subratllat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Aquest nou espai esportiu és el resultat del procés participatiu que es va dur a terme l’any 2017 en el marc del projecte “El repte de transformar el Parc Mas Masó”, dins el Pla d’Educació i Convivència - Pla comunitari de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla (PEIC).

A partir d’un treball coordinat entre diferents entitats, serveis, administracions, grups de joves practicants de l’esport i assessorament tècnic, es va realitzar un estudi per construir un parc de patinatge que donés resposta a les necessitats del jovent esportista. L’espai està dissenyat per a la pràctica d'skateboarding i de qualsevol altre esport de rodes petites com patins de línia, patinet i ciclisme BMX.

La “Jornada sobre rodes” ha començat a les 16.30 h amb una activitat oberta a la ciutadania per practicar alguns d’aquests esports urbans, cada dia més coneguts. A continuació s’hi ha fet diferents classes magistrals a càrrec d’especialistes de les disciplines, que han acabat fent una exhibició conjunta. La jornada ha estat organitzada per l’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració del PEIC, la Federació Catalana de Patinatge i la Fundació Jan Frodeno, i amb el suport de les empreses Wala, A9 Urban Sports i Decathlon.

Tornar