Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona es convertirà dissabte en un laboratori obert a la ciutadania amb la fira “Ciència en equip”

Durant tot el matí, les places de l’Hospital, de Pompeu Fabra i dels Manaies, el pati de les Magnòlies, i el passatge d'Emili Blanch i Roig acolliran activitats per promoure l’interès per la ciència i la tecnologia

Cartell de la fira

Girona es convertirà dissabte, dia 2 d’abril, en un laboratori obert a la ciutadania gràcies a la 8a edició de la fira “Ciència en equip”. Durant tot el matí, les places de l’Hospital, de Pompeu Fabra i dels Manaies; el pati de les Magnòlies, a la Seu de la Generalitat a Girona, i el passatge d'Emili Blanch i Roig, acolliran diverses activitats i propostes d’experiments per promoure l’interès per la ciència i la tecnologia. Els tallers estaran dinamitzats principalment per alumnat de secundària i universitari, amb el suport de professorat, i professionals de la ciència i la divulgació. 

Aquest any, participaran en la fira 873 alumnes de 33 centres educatius de secundària de les comarques gironines; 175 professors i professores; 7 grups de recerca de la Universitat de Girona; el centre Espai Cràter, i la filial de l'Institut d'Estudis Catalans Societat Catalana de Física.

A partir de les 10 h i fins a les 14 h, cada grup d’alumnes amb els seus professors i amb el suport de científics i divulgadors, realitzaran de forma continuada un experiment o conjunt d’experiments per mostrar-los al públic. A la fira hi haurà una seixantena d’estands on qui ho vulgui podrà explorar i participar en un centenar d’experiments científics adaptats a totes les edats.

A més, al llarg de tot el matí l'alumnat i la ciutadania podrà participar al “Joc ciència per a la millora social”, una gimcana que els acompanyarà a visitar alguns estands de la fira i a respondre diverses qüestions relacionades amb la ciència. En finalitzar amb èxit el joc es podrà recollir un petit detall científic.

“La fira ‘Ciència en equip’ és un espai de divulgació científica en el món de l'educació ja consolidat en el temps. Es combina i coordina amb altres espais pels quals apostem des de l'Ajuntament, com la ‘Fira petits grans científics i científiques’, els múltiples recursos educatius, o el Lab0-6 que enguany hem portat a Girona per primera vegada. Apostar per les vocacions científiques no és només una aposta de present, sinó de futur. I aquesta fira és una oportunitat per acostar a la ciutadania al món de la ciència”, ha explicat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran. 

“Ciència en equip” està organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Gironès conjuntament amb La Caseta-Serveis Educatius de l’Ajuntament de Girona, CaixaForum Girona, i la Universitat de Girona. Es tracta d’una de les propostes educatives i de divulgació que s’ofereix a la ciutadania amb la voluntat de promoure l’interès per la ciència i la tecnologia, així com de visibilitzar la tasca que l’alumnat i la docència realitzen durant tot el curs.

Podeu consultar més informació de la fira al web https://www.cienciaentretots.cat/ca/

Tornar