Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona il·luminarà la façana de color blau amb motiu del Dia Mundial de l’Autisme

L’acció es durà a terme demà, dia 2 d’abril, a partir de les 20 h, com a mostra de solidaritat amb les persones afectades pel trastorn de l’espectre autista i les seves famílies

L’Ajuntament de Girona s’afegeix a la campanya de visibilització amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que se celebra demà, dia 2 d’abril, i il·luminarà de color blau la façana del consistori a partir de les 20 h, aproximadament. D’aquesta manera, el consistori donarà suport a la campanya “Light it up blue”, impulsada fa anys per l’organització Autism Speaks, una de les entitats referents en l’àmbit mundial sobre el trastorn de l’espectre autista. S’estima que només a Europa hi ha al voltant de 7 milions de persones amb trastorn de l’espectre de l’autisme (TEA), una xifra semblant a la població de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta acció, que es porta a terme internacionalment, és mostrar el suport i la solidaritat al col·lectiu de persones amb trastorn autista i a les seves famílies. Enguany el repte de la campanya és arribar als 450 edificis i monuments il·luminats a tot l’Estat espanyol.

Sota el lema “Un viatge feliç per la vida” la campanya de conscienciació sobre el trastorn de l’espectre autista d’aquest any vol posar en relleu el dret de les persones amb TEA i les seves famílies a gaudir d’una vida feliç. Moltes pateixen un alt nivell de discriminació en diversos aspectes de la vida degut, principalment, als prejudicis existents i a la manca d’empatia cap al col·lectiu. Conèixer i comprendre les necessitats específiques de les persones amb trastorn de l’espectre autista els permet participar d’una societat en condicions d’igualtat i respecte.

Per participar en la campanya, tothom qui ho vulgui pot compartir a les xarxes amb les etiquetes #DiaMundialAutismo i #HazFeliz què és per cadascú “Un viatge feliç per la vida”, incidint en els suports i serveis específics que fan falta per tenir una vida feliç i en què pot fer la ciutadania per millorar la qualitat de vida de la resta. Es pot consultar més informació de la iniciativa al web www.diamundialautismo.com.

Tornar