Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Centre Cultural La Mercè i la Fundació Vila Casas presenten l’exposició “Et Elissa devint Didon”, d’Anna Ill

Es tracta d’una proposta inèdita que es presentarà a Girona per primera vegada. La mostra s’inaugurarà avui, 23 de març, i es podrà visitar fins al 27 de maig. 

La Mercè acollirà a partir d'aquesta tarda l’exposició “Et Elissa devint Didon”, de l’artista Anna Ill. La mostra s’ha presentat avui, a les 12 h, en una roda de premsa que ha comptat amb l’assistència del vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, de l’artista Anna Ill i de la comissària de l’exposició i directora de projectes externs de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro. La inauguració tindrà lloc a les 19 h i anirà a càrrec de l’artista, que presentarà la mostra juntament amb Chocarro. Es podrà visitar fins al 27 de maig a la sala d’exposicions de La Mercè.

“Et Elissa devint Didon” és una proposta inèdita, que es presenta a Girona per primera vegada, i en la qual l’artista reinterpreta en clau contemporània la història de Elissa – Dido, princesa fenícia fundadora de la ciutat de Cartago i que apareix en el primer llibre de l’“Eneida”, del poeta Virgili. L'estiu del 2019, Anna Ill va realitzar una residència per a joves creadors (Jiser) en el mateix emplaçament on la coratjosa princesa va construir la ciutat. Va ser a Tunis on va gestar el projecte Entrelacé, un conjunt d’obres que evoquen el trajecte dut a terme per la jove Dido en el seu desig d’arrelar-se i constituir-se i que l’han portat a reinterpretar la història d’aquesta figura cabdal de la mitologia clàssica. És en aquest context que Ill va construir una sèrie d'artefactes a partir de la manipulació d'objectes trobats i que ara, dotant-los d’una nova significació, els mostra a “Et Elissa devint Didon”.

Des de Girona Cultura volem ser referents en propostes culturals per als gironins i les gironines i estem molt orgullosos que la nostra ciutat aculli una proposta inèdita com aquesta. Perquè amb l’oferta cultural de la ciutat volem fomentar una ciutadania crítica, activa i cohesionada i, per aquest motiu, ens cal potenciar noves expressions d’art” ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, qui ha afegit que, “a banda de ser una exposició oberta a tota la ciutadania, creiem que es troba en el lloc idoni com a referent per l’alumnat de l’Escola Municipal d’Art”.

Anna Ill (1990, Vilanova i la Geltrú) va iniciar els seus estudis artístics a l’Escola Massana de Barcelona i, el 2017 es va graduar en el Màster d’Art i Espais per la Kingston University de Londres. L’any 2018 va ser seleccionada a la XXI Biennal d’Art Català, pel Premi d’Art Contemporani de la Fundació Reddis, i va guanyar el premi <35Art amb exposició a la Sala Parés. Un any més tard va guanyar el premi producció artística Art Jove 2020 i el 1er premi Art Pertot amb exposició itinerant a Perpinyà, Palma de Mallorca i Girona. L’any 2021, va ser escollida finalista pel jurat de la setena edició del premi d’Escultura que convoca la Fundació Vila Casas amb l’obra Desaparèixer cap endins. Ha participat en residències artístiques a París, Leipzig i Londres. Actualment viu i treballa a Londres.

Com a activitat vinculada a l’exposició, el dimarts 19 d’abril, a les 19.30 h, l’artista Anna III participarà en una taula rodona on també hi intervindran la comissària de l’exposició, Natàlia Chocarro, i Saray Espinosa. La proposta requereix d’inscripció prèvia a través del web de La Mercè.

L’horari de visita de l’exposició és de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

Podeu consultar més informació sobre les exposicions a: www.girona.cat/ccm

Tornar