Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona es converteix en l’epicentre de la literatura rural en la segona setmana del MOT

Els propers 24, 25 i 26 de març la Biblioteca Carles Rahola acollirà les converses literàries que reuniran escriptors i lectors

Fotografia de la conversa entre Núria Bendicho, Carlota Gurt i Mita Casacuberta.
Crèdits: Martí Albesa

El Festival MOT tanca la seva estada a Olot i aterra a Girona. A partir de dijous i fins dissabte, la Biblioteca Carles Rahola de Girona pren el relleu de l’esdeveniment i acollirà les converses literàries programades. 

La primera -aquesta en format virtual-  reunirà els poetes Xuan Bello i Olga Novo amb la periodista Eva Vàzquez per parlar sobre “On és el centre del món?”, i continuarà amb “Eren bruixes?”, que comptarà amb Fernanda Melchor i Brenda Navarro. El divendres 25 de març serà el torn d’Anna Ballbona, Ramon Mas i Adolf Beltran amb la conversa “El bosc i el polígon”, i de Teresa Ibars, María Sánchez i Rosa Cerarols, que parlaran sobre “Heretar la terra”. 

El dissabte 26 de març hi haurà el Ver-MOT al safareig de les hortes de Santa Eugènia, que començarà amb una ruta literària per les hortes, seguirà amb una conversa entre Toni Sala, Francesc Serés i Joan Todó conduïda per Montserrat Serra, i finalitzarà amb literatura musicada amb cantautors de Santa Eugènia. A la tarda, de nou a la Biblioteca Carles Rahola, es podran escoltar les converses “A pasturar”, entre Eva Baltasar, Gabi Martínez i Àgueda Vitòria, i “Muntanyes regalades”, entre Paolo Cognetti i David Guzman.

El Festival de Literatura MOT, que se celebra a Olot i Girona, inclou un programa d’activitats al voltant de la literatura i la ruralitat: sota el lema “Al camp”. L’edició d’enguany està comissariada per Maria Bohigas Sales i Roser Vernet Anguera.

Balanç positiu de la primera setmana a Olot

Durant els tres dies que el MOT s’ha desenvolupat a Olot s’hi ha pogut escoltar escriptors com Joan Francesc Mira, Elicura Chihuailaf, Miren Amuriza, Yan Lianke, Miquel Martín i Serra, Llucia Ramis, Carlota Gurt i Selva Almada, entre altres. Les converses, que han abordat la ruralitat en la seva obra, han estat un èxit de públic.

El primer dia, la sala El Torin es va omplir per les converses “Història i memòria d’un paisatge”, amb Joan Francesc Mira i Joan Nogué, al voltant de l’horta de València, i “La Tierra vive y en ella la sangre de los antepasados”, amb Elicura Chihuailaf i Txalo Toloza-Fernández, centrada en el poble Maputxe. El segon dia, les converses van reunir Miren Amuriza, Carles Belda i Jordina Biosca que, a “Lliures i assilvestrats”, van tractar sobre l’oralitat amb totes les seves formes. Posteriorment, la conversa amb Yan Lianke conduïda per Ricard Planas va aprofundir en la vida a la Xina més rural.

La setmana olotina del MOT va tancar dissabte amb tres converses potents: el ver-MOT “De qui és la terra?”, amb Llucia Ramis, Miquel Martín i Serra, Maica Rafecas i Toni Orensanz; “Convocant l’esperit de Víctor Català”, amb Carlota Gurt, Núria Bendicho i Mita Casacuberta; i “Un conreu d’imaginaris”, amb Selva Almada i Anna Guitart.

Les converses són en format presencial i gratuïtes. Per assistir-hi cal agafar entrada al web del MOT. També es podran seguir en directe per internet a través del canal YouTube del festival.

Podeu consultar el dossier de premsa i les imatges dels autors/es en aquest enllaç.

Tornar