Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona fomenta la mobilitat segura en bicicleta amb una activitat pràctica sobre circulació

Es tracta d’una proposta organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Girona i el Servei Català de Trànsit

Imatge de l'activitat

L’Ajuntament de Girona fomenta aquests dies la mobilitat segura en bicicleta entre l’alumnat amb l’activitat “Mou-te en bicicleta!”, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Girona i el Servei Català de Trànsit. Al llarg d’aquesta setmana, i fins al dia 25 de març, un total 453 nens i nenes passaran pel pavelló municipal de Palau, on reproduiran situacions de circulació. Concretament, hi participaran alumnes de l’Escola Àgora, l’Escola Marta Mata, l’Escola Migdia, l’Institut Montilivi, l’Escola Pla de Girona, l’Escola Pericot i l’Escola Vila-roja.

A través de l’activitat, els infants gironins s’enfrontaran a situacions similars a les reals en un entorn de risc controlat amb la finalitat d’educar en la mobilitat segura. En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit aporta bicicletes i els materials necessaris per representar els carrers d’una ciutat, així com els educadors/es que dinamitzen l’activitat.

Més enllà de l’aprenentatge de les normes de circulació i de seguretat, l’objectiu del taller és fomentar la mobilitat autònoma de la canalla, i els beneficis que té tant per la salut com pel medi ambient. Precisament des de l’Ajuntament de Girona es treballa per implementar un programa de mobilitat escolar sostenible, segura i accessible per a tothom i per a cada etapa educativa. En els últims anys, a partir del projecte europeu School Chance, s’han posat en marxa diferents accions per promocionar la mobilitat escolar a la ciutat i la mobilitat segura en bicicleta.

Tornar