Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 58a edició de la Pujada a Peu als Àngels recupera la normalitat i serà accessible per a totes les persones

La cursa de muntanya més antiga de Girona se celebrarà el pròxim 20 de març en les modalitats competitiva i popular i finalitzarà amb una jornada festiva al Santuari dels Àngels

Fotografia de l’acte de presentació de la cursa

El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i el president del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG), Francesc Cayuela, han presentat aquest matí la Pujada a Peu als Àngels 2022, que se celebrarà el diumenge 20 de març. La primera cursa de muntanya de Girona, i una de les més antigues de tot l’estat, arriba a la 58a edició recuperant el seu format habitual després de dos anys en què la situació sanitària va afectar-ne el desenvolupament. La presentació també ha comptat amb la participació de la guanyadora d'aquesta prova esportiva l’any 2018, Gemma Frigola, quan tenia només catorze anys.

Amb l’objectiu de tornar a reunir el nombre de persones que habitualment participaven en la cursa, la prova comptarà tant amb la modalitat competitiva com amb la modalitat popular, oberta a tothom qui vulgui participar-hi fent la ruta al seu ritme. El recorregut suma més de nou quilòmetres des de la sortida, que es farà a l’església de Sant Pere de Galligants, fins al Santuari dels Àngels, passant per la Font del Bisbe, la Casa de les Figues i la pujada del “Matahomes”, i té un desnivell acumulat de 485 metres. L’edició d’enguany de la Pujada finalitzarà amb una jornada festiva a l’esplanada del Santuari dels Àngels, en la qual participaran la colla sardanista d’Aires Gironins i la coral del GEiEG, que actuarà durant la tradicional missa a l’església de la Mare de Déu dels Àngels. 

Enguany la cursa es vol adreçar a tothom i serà més accessible que mai. En aquest sentit, la secció d’esport adaptat del GEiEG, amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, de l’organització Itinerarios Up Stones i de l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), posarà a disposició de les persones amb mobilitat reduïda diverses joëlettes o cadires de roda tot terreny aptes per fer el recorregut. A més, en col·laboració amb l’Associació Multicapacitats, la cursa també estarà oberta a les persones invidents. 

“Des de l’Ajuntament de Girona estem al costat dels esdeveniments que fomenten la connexió amb el municipi i els entorns naturals, perquè creiem que a la Girona del futur és imprescindible que els gironins i les gironines puguin gaudir de l’esport a l’aire lliure i participar d’esdeveniments com la Pujada als Àngels”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que ha afegit que “l’esport és una part clau del nostre estil de vida, i un dels elements que fan de Girona un referent de qualitat de vida, però per mantenir aquest privilegi cal tenir un esport de primera divisió en tots els sentits, des de la base fins a l’elit, i adreçat a tothom. I per això avui som aquí, perquè la Pujada als Àngels és un exemple paradigmàtic de l’esport de qualitat característic de Girona, obert a totes les persones, i connectat amb l’entorn natural de les Gavarres”.

Finalment, destaca una vegada més el vessant solidari de la prova. Aquest any, es destinarà un euro de cada inscripció a la Fundació Càritas Girona, i l’import recaptat serà utilitzat per part dels dispositius de l’entitat traslladats a Ucraïna. 

Les inscripcions a la 58a Pujada a Peu als Àngels ja estan obertes tant per la modalitat competitiva com per la popular, i es poden realitzar o bé directament a les instal·lacions del GEiEG a Sant Narcís, Sant Ponç i Palau, o bé de forma telemàtica al web del GEiEG. En el mateix web hi trobareu el reglament i tota la informació de la prova.

Tornar