Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Black Music Festival celebra la 20a edició consolidant-se com a referent de la música negra a Catalunya 

L’esdeveniment, que tindrà lloc del 4 al 27 de març a Girona i a altres punts del país, pretén recuperar la normalitat després de dos anys marcats per les restriccions de la pandèmia.

El Black Music Festival arriba enguany a la 20a edició consolidant-se com a cita musical de referència de la música negra a Catalunya. El Centre Cultural La Mercè ha acollit aquest matí la presentació de l’esdeveniment, que tindrà lloc del 4 al 27 de març a Girona i altres punts de les comarques gironines, i també a Barcelona, Viladecans, Reus i Perpinyà. L'acte ha comptat amb la participació del vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; del vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Salt, Núria Heras, i del director del festival, Pau Marquès.

Aquest any, el Black Music Festival torna amb una programació destacada de concerts, nous escenaris i l’objectiu de recuperar la normalitat després de dos anys marcats per les restriccions associades a la pandèmia de la COVID-19. En aquest sentit, el parc del Migdia acollirà de nou el Black Music Pícnic, que es farà el diumenge 27 de març amb les actuacions de Dàmaris Gelabert, Small Miller Band, The Black Barbies i la Black Music Big Band. 

“Ens hem arremangat per aconseguir la normalitat i per minimitzar els efectes de la COVID-19 en el sector de la cultura. Ens n’hem sortit, i avui som aquí presentant el Black Music Festival. L’esdeveniment manté una mirada atenta a la creació local, però també al teixit associatiu cultural de la ciutat, i proposa nous formats per gaudir de la música que, amb el retorn de la normalitat, engrescaran la gent a gaudir de la cultura a Girona”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

A banda del parc del Migdia, també seran punts de concert altres espais escènics gironins com l'Auditori, l'Espai Marfà, el Parc Central de Rafael Masó i Valentí, la plaça de l'Assumpció o la pista poliesportiva del CREC de Sant Daniel, entre d’altres. Dins les comarques gironines, La Mirona de Salt continuarà sent un punt clau de la programació, al qual se sumaran La Sitja de Fornells de la Selva, l'Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí o la plaça de la Vila de Corçà. Fora de la demarcació, també hi haurà actuacions a la Sala Apolo de Barcelona, al Teatre Bartrina de Reus, al Mediator de Perpinyà o a l'Auditori Atrium de Viladecans.

Quant a grups participants, el festival comptarà amb caps de cartell internacional com la francesa ZAS, que presentarà el seu cinquè treball, Isa; el guitarrista nordamericà Cory Wong, conegut col·laborador de la banda Vulfpeck; la seva compatriota Gisele Jackson, en aquesta ocasió acompanyada de The Shu Shu's Trio, o els anglesos PBUG, una de les formacions més reconegudes del funk soul modern. També destaquen artistes d’àmbit estatal, com els valencians Zoo o els madrilenys Morgan; mentre que Xarim Aresté amb Joana Serrat, i Queralt Lahoz representaran el talent nacional. Tanquen la programació els grups de blues i soul de casa nostra A Contra Blues i The Secret Investment ‘n’ Company, i La Soul Machine i Last Livin’ Souls. 

A més, aquesta edició del Black Music Festival també acollirà una nit centrada en el talent d’arrel africana, amb Moonlight Benjamin i Laye Kouyaté, i l’actuació de la Black Music Big Bang, que com és habitual oferirà un espectacle amb la marca pròpia del festival en què interpretà clàssics de la banda Red Hot Chili Peppers.

Finalment, cal ressaltar que entre les activitats complementàries que recuperarà l’esdeveniment amb l’objectiu d’acostar el món de la música negra al públic general, destaquen l’exposició de pintors gironins “Black Music Colors” o la jornada de cultura urbana “Hip Hop al Parc”. Com a novetat d’enguany també s’oferirà a Girona la Silent Black, una activitat itinerant pels carrers de la ciutat on les persones participants podran escoltar una selecció de música negra a través d’uns auriculars.

Les entrades ja estan a la venda i es poden comprar a través del web del festival.

Black Music Festival
Tornar