Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona pacifica el trànsit al carrer de Narcís Xifra i Masmitjà per crear un corredor per a vianants entre els barris de Santa Eugènia, Can Gibert del Pla i Sant Narcís

L'acció s'ha acordat amb els veïns i veïnes de la zona amb l'objectiu de millorar la convivència entre cotxes, bicicletes i vianants

Fotografies de les actuacions

L’Ajuntament de Girona ha iniciat aquesta setmana les actuacions per crear un corredor per a vianants que enllaci els barris de Santa Eugènia, Can Gibert del Pla i Sant Narcís a través del carrer de Narcís Xifra i Masmitjà. De fet, aquesta via ja es feia servir de forma natural per caminar d’un barri a l’altre per part dels veïns i veïnes de la zona, però ara l’Ajuntament ha implementat algunes mesures per potenciar aquesta funció i prioritzar-ne l’ús per part dels vianants.

La pacificació del carrer de Narcís Xifra i Masmitjà, a través de la restricció de la circulació de vehicles, permetrà que els vianants guanyin espai a la calçada i que puguin desplaçar-se d’una forma segura i sostenible, sense el fum ni el soroll del trànsit motoritzat.

“El carrer de Narcís Xifra és un clar exemple de com una via pensada per a la circulació de cotxes ha esdevingut, de forma lògica i natural, un itinerari utilitzat pels vianants. Es tracta d’un carrer molt amable, de cases baixes i jardins, que a més uneix barris i apropa la ciutadania a la zona comercial de l’avinguda de Sant Narcís. Un carrer amb aquestes característiques s’havia d’adequar a l’ús actual que li han donat les persones, limitant l’accés als vehicles i afavorint el desplaçament còmode i segur de vianants, bicicletes i patinets”, ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, que ha afegit que l’actuació ha estat acordada amb els veïns i veïnes de la zona, amb qui s’ha treballat de forma conjunta per obtenir uns resultats satisfactoris per a tothom. 

L’acció comportarà diverses afectacions en la mobilitat de la zona. El canvi més destacat és que es prohibirà la circulació de vehicles al carrer de Narcís Xifra i Masmitjà, entre els carrers de la Mare de Déu del Remei i de la Mare de Déu de la Salut, excepte per als vehicles de mobilitat personal (VMP), com bicicletes o patinets, i per als vehicles motoritzats que hagin d’accedir als guals.

A més, s’ha modificat el sentit de la circulació d’un tram de la via, així com del carrer de la Mare de Déu de Fàtima, que passa a ser d’un sol sentit de circulació des del carrer de Narcís Xifra i Masmitjà en direcció al carrer de Tarragona. Finalment, cal tenir en compte que la circulació des del carrer de la Mare de Déu dels Àngels cap al carrer de Narcís Xifra i Masmitjà acabarà ara en cul-de-sac a les cantonades amb els carrers de la Mare de Déu del Remei i de la Mare de Déu de la Salut. En aquest segon cas, els vehicles hauran de sortir pel carrer de la Mare de Déu de Fàtima. 

Amb la limitació de la circulació de vehicles s’evitarà la pràctica utilitzada per alguns cotxes d’utilitzar la via com a drecera i d’aparcar sobre les voreres del carrer, fet que dificultava que els vianants poguessin passejar pel barri.

La mesura de tallar al trànsit de determinats carrers s’inclou en l’acord entre el govern de Junts per Catalunya i Guanyem Girona per a l'aprovació dels pressupostos del 2020.

Tornar