Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comencen els treballs de l’última fase del projecte de connexió del carril bici de Pont Major a Campdorà

Les actuacions consistiran en adequar el camí existent entre la benzinera del pont de l’Aigua i el pla de Campdorà com a via preferent per a bicicletes i vianants

La setmana passada van començar els treballs de la tercera i última fase del projecte de connexió del carril bici que ha d’unir els barris de Pont Major i Campdorà. Les obres es portaran a terme entre l’espai lliure que hi ha al costat de la benzinera del pont de l’Aigua –punt final de la segona fase- i el límit nord del terme municipal de Girona a Campdorà.

Les actuacions consistiran en adequar el camí existent entre aquests dos punts com a carril preferent per a bicicletes i vianants. En aquests primers dies, els treballs s’estan desenvolupant al tram del pla de Campdorà i s’hi està fent la pavimentació i la senyalització del camí i la instal·lació d’una tanca de protecció per la via del tren. El contracte de la tercera fase de les obres de connexió del carril bici entre el Pont Major i Campdorà s’ha adjudicat a l’empresa Obras y Pavimentos Brossa SA per un import de 356.642,30 euros (IVA inclòs).

“És un projecte molt ambiciós, que dota d’una nova infraestructura verda al conjunt de la ciutat, i que a més servirà per millorar el camí actual que uneix el Pont Major i Campdorà, habilitant-lo per a bicicletes. Per tant, és una actuació que tindrà una triple vessant social, ambiental i de mobilitat, i que completarà el carril bici sencer i en que ja havíem treballat en les dues anteriors. És una demostració del compromís que tenim des del govern tant en la mobilitat sostenible, com també en la recuperació d’espais naturals per al gaudi de la ciutadania”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha visitat les obres aquest matí.

La primera fase de les obres es va portar a terme el 2018 i va executar-se entre l’encreuament dels carrers del Portlligat i l’Illa de Tenerife i el pont de l’Aigua, on es va crear un nou tram de via verda pedalable a la zones de darrere del pavelló i el camp de futbol de Pont Major i en un petit camí existent entre el Centre Cívic Pont Major i el pont de l’Aigua. La segona fase de les obres va consistir en la construcció d’una rampa per unir la via ciclista de la primera fase i l’inici del tram de la tercera fase i va finalitzar el mes de juliol del 2021.

Una proposta de recuperació de l’espai fluvial del riu Ter

El carril bici s’inclou dins del projecte de foment i recuperació de l’espai fluvial del riu Ter “Turisme transfronterer fluvial i sostenible – Têt, Ter i Segre (TTFS)”, que compta amb una subvenció europea dins del programa Interreg V A Espanya-França-Andorra POCTEFA 2014-2020. El cost total puja a 2.226.856,35 euros, dels quals 1.473.456,62 corresponen a la sol·licitud total del FEDER. La part de l’Ajuntament de Girona en el projecte té un pressupost global de 552.836,50 euros, dels quals 359.343,07 euros corresponen a la subvenció europea i la resta correspon a contribució pròpia.

Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible (TTFS), que integra els rius Tet, Ter i Segre, desenvoluparà una nova oferta turística transfronterera: el turisme fluvial, encara incipient en l'espai pirinenc. El fil conductor serà la creació d'itineraris fluvials a partir de la interconnexió de les vies verdes existents entre zones urbanes i rurals. Al mateix temps que es millora la qualitat dels ecosistemes, es desenvoluparà el potencial turístic de les conques dels rius Tet, Ter i Segre com un únic circuit complementari: activitats de descobriment de la natura, esdeveniments culturals, jornades gastronòmiques, circuits turístics entre les tres conques i projectes conjunts d'hibridació cultural i dinamització turística. 

L’objectiu és el d'articular un únic espai transfronterer lúdic ecològic, des d'una lògica sostenible i de valorització mediambiental, respectuosa amb el territori i en col·laboració amb els actors econòmics més lligats al riu.

Tornar