Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal acull aquest dissabte “Alguns dies d’ahir”, un espectacle sobre el procés

Ferran Utzet dirigeix l’obra del dramaturg Jordi Casanovas al voltant de la crisi política de la història més recent de Catalunya: els fets que van tenir lloc a finals del 2017

El Teatre Municipal de Girona acollirà aquest dissabte, dia 29 de gener, la representació d’Alguns dies d’ahir, de Jordi Casanovas i dirigida per Ferran Utzet i que portarà a l’escenari gironí un espectacle sobre el procés i la crisi política de la història més recent de Catalunya. L’espectacle començarà a les 20 h i les entrades es poden comprar al web del Teatre.

Alguns dies d’ahir és una obra de caràcter costumista al voltant dels fets polítics que s’esdevenen a Catalunya durant els mesos de setembre i octubre de l’any 2017. Una família veu capgirada la seva quotidianitat i se sincera enmig dels mesos políticament més convulsos de la nostra història recent.

La Rosa, en Jaume i els seus fills, la Laura i en Jofre, es retrobaran al menjador de casa seva en cinc ocasions. Cinc “dies després”. Cinc dies posteriors a moments que van marcar aquells mesos. En aquestes cinc jornades, compartiran els dubtes, les preguntes, els anhels i els patiments que els va provocant tot allò que se succeeix als carrers.

Al voltant de la taula, tots ells aprendran a comprendre els pensaments i les postures dels altres, faran tot l’esforç possible per conversar i per entendre’s, i hauran de trobar la manera de perdonar les faltes i de guarir les ferides que els hagin produït tots aquests dies dins d’aquest llarg viatge emocional i polític.

És una obra de Jordi Casanovas, que actualment resideix a Girona, dirigida per Ferran Utzet i interpretada per Míriam Iscla, Abel Folk, Marta Ossó i Francesc Cuéllar.

Jordi Casanovas és dramaturg, director d’escena i fundador de la companyia i sala FlyHard de Barcelona. Ha escrit una trentena llarga de textos entre els quals destaquen la trilogia Wolfenstein, Tetris i City/Simcity (2006-2007), La ruïna (2008), Lena Woyzeck (2008), La revolució (2009), Un home amb ulleres de pasta (2010), Pàtria (2012), Una història catalana (2013), Ruz-Bárcenas (2014), Vilafranca, un dinar de festa major (2015), Port Arthur (2016), Mala broma (2018), Jauría (2018), La dansa de la venjança (2019) i Valenciana. La realitat no és suficient (2019).

Ha estrenat obres en diverses sales i teatres –Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, La Villarroel, El Pavón, Teatro del Barrio, Sala Beckett, teatre Principal de València – i en festivals com el GREC i Temporada Alta. Ha rebut nombrosos premis, com ara el Ciutat de València, el Ciutat d’Alcoi, el Marqués de Bradomín, el Serra d’Or i el Ciutat de Barcelona, entre d’altres. Així mateix, és professor de dramatúrgia a l’Institut del Teatre, al Teatre Eòlia i a l’ESCAC.

Ferran Utzet és director de teatre català. Entre els darrers espectacles que ha dirigit, destaquen els següents: Sopa de Pollastre amb Ordi, d’Arnold Wesker (2 mesos en cartell a Barcelona amb gran rebuda de crítica i públic), i Dansa d’Agost, de Brian Friel (guanyadora de quatre premis Butaca, entre ells el de millor espectacle de 2016). Col·labora regularment amb la companyia La Perla 29. S’ha dedicat durant més de deu anys a la formació teatral. Ha impartit cursos i tallers en espais com la Sala Beckett (Barcelona) o Galpao Cineo Horto (Belo Horizonte), entre d’altres.

Tornar