Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Diversos municipis del Vallès Occidental s’interessen pel sistema de contenidors intel·ligents de Girona

El regidor de Neteja i Recollida de Residus, Eduard Berloso, s’ha reunit aquest matí amb representants de set ciutats vallesanes per explicar-los el model de recollida selectiva gironí

Imatge de la reunió

El regidor de Neteja i Recollida de Residus de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, s’ha reunit aquest matí amb representants de set municipis del Vallès Occidental i del Consorci de Residus Vallès Occidental per explicar-los el model de recollida de residus amb contenidors intel·ligents de Girona. La trobada ha tingut lloc al Centre Cultural La Mercè.

Càrrecs electes i tècnics de Sabadell, Terrassa, Barberà del Vallès, Montcada, Polinyà, Rubí i Santa Perpètua de Mogoda, a més de membres del Consorci de Residus Vallès Occidental, havien sol·licitat aquesta trobada per conèixer de primera mà els detalls del sistema de recollida selectiva gironí.

“A Girona estem instaurant un model propi de recollida que està funcionant i que desperta l’interès de moltes altres ciutats perquè dóna solució als reptes que tenim en la millora de la recollida selectiva. Amb el nou contracte de neteja aquest model s’ampliarà a molts altres barris de la ciutat i confiem que així continuarem millorant el nostre índex de reciclatge de residus. Volem que Girona sigui una ciutat referent en aquest tema, i la visita d’avui i les que hem fet fins ara ens situen en el bon camí per aconseguir aquest objectiu”, ha ressaltat el regidor Berloso.

L’Ajuntament de Girona va posar en marxa a finals del 2020 el model batejat com a Sistema Girona, que consisteix a ubicar contenidors multifracció intel·ligents tancats i agrupats a les illes de contenidors. L’objectiu d’aquest sistema és guanyar espai públic, reduir la contaminació, augmentar el reciclatge i, alhora, generar un estalvi econòmic, ja que la iniciativa permetrà disminuir el nombre de contenidors i agilitzar la recollida de les deixalles.

Tornar