Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Festival d’Art Independent Pepe Sales dedica la 15a edició a l’artista afroamericana Maya Angelou

La proposta cultural tindrà lloc del 22 de gener al 9 de febrer a la ciutat.

La poetessa, actriu, cantant i activista afroamericana Maya Angelou serà la protagonista de la 15a edició del Festival d’Art Independent Pepe Sales, que tindrà lloc a Girona del 22 de gener al 9 de febrer. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Ayats, i els directors del festival, Consol Ribas i Lluís Llamas, han presentat aquest matí la programació de la proposta d’enguany, que vol donar veu i protagonisme a les persones afrocatalanes. 

Amb aquest objectiu, a la presentació d’aquest matí hi han participat també la tècnica del departament de Producció del Festival, Joyce Lavong; la professora, cantant, compositora i emprenedora de projectes culturals per a joves en risc d’exclusió, Diana Español Sala, i la politòloga, Màster en Diplomàcia i Relacions Internacionals i ambaixadora del One Global Activist, Nahi Drammeh.

“És fonamental el treball transversal entre agents culturals i equipaments de la ciutat, en aquest cas el Centre Cultural la Mercè i el Cinema Truffaut, per donar suport als artistes, associacions i entitats de la ciutat per, fomentar, així, propostes arriscades i de valor afegit com és el Festival Pepe Sales”, ha assegurat el vicealcalde Quim Ayats, que ha agraït també “la tasca que està realitzant tot l’equip de l’Associació La Penyora Cultura per tirar endavant una programació pionera i fortament compromesa amb la lluita per la llibertat de les persones i contra el racisme i les violències contra les dones”.

La quinzena edició del Festival Pepe Sales començarà aquest dissabte, a les 20 h, al Centre Cultural La Mercè, amb la inauguració de l’exposició col·lectiva “Dona negra” i amb la performance Hermana, ya no, de Kaatjadg; la música de percussió d’Afro Djembe, i el recital poètic de Dididayan i Melisa de Erausquin.  

La projecció del documental And still I rise, dedicat a la vida d’Angelou (diumenge 23 de gener, a les 19 h, al Cinema Truffaut); la conferència “Maya Angelou (descendent d’esclaus), activista pels drets civils i la paritat. La segregació racial”, a càrrec del professor de Literatura i Llengües Romàniques Àngel Delgado (dilluns 24 de gener, a les 20 h, al Centre  Cultural La Mercè); la gala del Festival, amb interpretació de l’obra de l’autora a través de diferents disciplines artístiques i presentada per Dididayan i Aleix Cabarrocas (dimarts 25 de gener, a les 20 h, al Centre Cultural La Mercè); el festival de curtmetratges inspirats en la dona negra, coordinat per Ester Bertran (dimecres 26 de gener, a les 20 h, al Cinema Truffaut), i el debat obert “Maya Angelou. Segregació i esclavitud. Canvi social. Els afrocatalans. Les migracions ara”, amb Montse Anguiano, Obam Micó, Amparo Parra i Abel Debritto, completaran la programació del Festival d’enguany.

Més informació
Tornar