Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona se suma un any més a la Marató de Donants de Sang entre el 8 i el 15 de gener 

La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, tindrà com a punt central l’Hospital Josep Trueta. També es podrà donar sang el dia 14 de gener, durant tot el matí, al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona. L’objectiu és recuperar els nivells òptims de reserves després de les festes de Nadal i en plena onada de COVID-19.

Imatge de la roda de premsa

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; el president del Banc de Sang i Teixits, Francesc Gòdia, i l’influencer i donant Long Li Xue, han presentat aquest matí la novena edició de la Marató de Donants de Sang de Catalunya. La campanya d’enguany tindrà lloc del 8 al 15 de gener i a Girona tindrà com a punt central l’Hospital Josep Trueta.

L’objectiu de la iniciativa és recuperar els nivells òptims de reserves de sang després de les festes de Nadal i en plena onada de COVID-19. Aquest any, els efectes de la pandèmia s’han sumat a les vacances i aquest fet ha impactat negativament en les donacions, que han estat menys de les previstes.

En la roda de premsa d’avui, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet una crida a tots els gironins i gironines perquè actuïn amb generositat i participin en la Marató “per superar el repte de donacions i poder donar oportunitats, esperança i futur a tothom qui ens necessita”. “La pandèmia ens ha deixat clar que la salut és el més important i que, quan falta, tot s’ensorra. Per això animem totes les persones a donar sang, una manera senzilla de col·laborar en favor del conjunt de la societat i, alhora, una forma de materialitzar l'homenatge que fèiem amb aplaudiments al col·lectiu sanitari durant l'inici de l’emergència sanitària”, ha destacat Madrenas.

Per aconseguir incrementar les donacions, la campanya d’enguany busca animar noves persones a viure l’experiència de la donació de sang. Sota el lema “Suma’t a la Generació Donant”, la Marató de donants vol crear una generació de persones compromeses, generoses i altruistes, que esdevinguin donants. A diferència de les generacions X, Z, Y o la dels babyboomers, la GeneracióD no ve marcada per l’any de naixement, sinó que cadascú tria si vol formar-ne part.

Influencers com Berta Aroca, Rustem o Long Li Xue, que ha estat present a la roda de premsa d’avui, ja s’han animat a formar part d’aquesta Generació Donant i donaran sang per primera vegada en aquesta marató. També animaran altres persones a donar sang a través de tots els seus canals, especialment de Tiktok.

La donació a l’Hospital Josep Trueta es podrà fer cada dia entre el 8 i el 15 de gener (excepte diumenge), de 9 a 14 h i de 16 a 20 h. El dissabte dia 15, però, l’horari serà només de matins, de 9 a 14 h. També es podrà donar sang de forma extraordinària el divendres 14 de gener, durant tot el matí, al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona.

La Marató està considerada com la campanya de donació de sang més gran de l’any, i compta amb el suport de la Federació Catalana de Donants de Sang i la Creu Roja. 

Per donar sang cal reservar cita prèvia des del web donarsang.gencat.cat

Tornar