Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona millora el drenatge urbà per evitar acumulació d’aigua en tres punts de la ciutat

Les actuacions es realitzen als sectors del carrer de la Planura, del Grup Vila-roja i del passatge del Romaní

Fotografia d’una de les obres, al barri de Vila-roja

L’Ajuntament de Girona ha executat aquest mes de desembre tres obres de millora del drenatge urbà de la via pública per evitar acumulació d’aigua en diversos punts de la ciutat. Concretament, s’ha actuat al barri de Vila-roja, sectors del carrer de la Planura i del Grup Vila-roja, i al barri de Palau, al sector del passatge del Romaní. 

“Tenim detectats els diferents punts a la ciutat on hi ha problemes d’acumulació d’aigua quan hi ha pluges fortes, i l’objectiu és anar-los resolent tots de manera progressiva. Aquestes tres actuacions són importants per millorar les condicions d’aquests entorns, que en sortiran beneficiats, i és un exemple de totes aquelles obres de petit format que fem al llarg de l’any, i que demostren el nostre compromís amb tots els barris de la ciutat per modernitzar les infraestructures d’interès general”, ha explicat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés. 

En el primer cas, els treballs han consistit en la construcció de dos embornals i de dues reixes interceptores de major capacitat, per augmentar el volum de recollida d’aigua durant episodis de pluja intensa. Els elements estan equipats amb vorada drenant i calaix desarenador, per maximitzar la capacitat d’infiltració i, per tant, poder evitar els embussos i embassaments produïts per l’arrossegament d’àrids i flotants. Tant els embornals com les reixes ja s’han connectat a la xarxa de sanejament públic existent. Aquesta obra es va adjudicar per un import de 9.242,57 euros (IVA inclòs) a l’empresa Fàbregas Immobles SL.

Les altres dues actuacions s’han centrat en la construcció de reixes interceptores d’aigua d’escorrentia superficial. En aquests punts, les obres eren especialment importants per evitar afectacions als habitatges i equipaments propers, ja que les dues zones s’inunden habitualment per l’acumulació d’aigua procedent de les subconques de drenatge urbà situades aigües amunt.

D’una banda, al sector del Grup Vila-roja, a banda de la reixa de 5 metres de longitud, s’ha construït un pou de registre sobre la xarxa de clavegueram municipal existent, i s’hi ha instal·lat un clavegueró de connexió. En aquest cas, l’obra es va adjudicar per un import de 8.806,30 euros (IVA inclòs) a l’empresa Construccions Quart SA.

D’altra banda, al sector del passatge del Romaní, juntament amb la reixa de 8 metres de longitud s’ha instal·lat un clavegueró d’evacuació connectat al pou de la xarxa de clavegueram més pròxim. També s’ha arranjat l’entorn directe de la zona verda ubicada entre els carrers dels Jocs Olímpics de Barcelona i de l’Església de Sant Miquel, erosionat per l’efecte de la pluja. L’obra, que encara es troba en fase d’execució, es va adjudicar per un import de 11.649,00 euros (IVA inclòs) a l’empresa Fàbregas Immobles SL, i es preveu que finalitzi properament.

Tornar