Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Auditori de Girona, nova parada de l'exposició “30 anys de la teva Marató” i seu telefònica aquest diumenge 

L’exposició itinerant que reviu els 30 anys de La Marató a través dels cartells divulgatius ha arribat avui a l’Auditori de Girona i s’hi podrà veure fins al 13 de gener. També s’ha presentat la tradicional seu telefònica que acull la ciutat de Girona i que, diumenge 19 de desembre, es convertirà en un dels centres de recollida de donatius solidaris a La Marató.

Imatge de l’acte d’inauguració de l’exposició.  

El director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé, i la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, han presentat avui l’exposició “30 anys de la teva Marató” a l’Auditori de Girona, on es podrà veure fins al 13 de gener. La mostra recorre les tres dècades d’història d’aquest projecte solidari a través dels cartells que l’han protagonitzat i de les fites aconseguides per cada edició. 

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha mostrat la  seva satisfacció per col·laborar amb La Marató: “Des de l’Ajuntament treballem des de diferents àmbits i amb diferents recursos en relació amb la salut mental. A més, donem suport i celebrem que es portin a terme iniciatives com la que es farà aquest any des de La Marató de TV3 per donar visibilitat a les malalties relacionades amb la salut mental i promoure’n la investigació”.

“Aquesta exposició  vol reflectir un sentiment de pertinença. És un agraïment a la implicació de la gent en aquest projecte solidari. Les persones necessitem sentir-nos estimats, abraçats i ho aconseguim quan formem part d’una comunitat o d’una família. La Marató és una família i us agraeix la vostra pertinença”, ha explicat Lluís Bernabé.  

“30 anys de la teva Marató” és un viatge emocional en el temps per conèixer, descobrir i participar en activitats solidàries; per crear i difondre complicitats a través de la sensibilització social i per retre homenatge a tota la ciutadania que, any rere any s’impliquen en la manifestació solidària col·lectiva més emblemàtica del món. L’exposició fa un repàs dels cartells publicitaris de cada edició de La Marató, acompanyats d’informació complementària com ara els presentadors dels programes, el marcador final, el nombre de projectes de recerca finançats i els equips d’investigació implicats. A més, es poden recordar els espots que han protagonitzat les campanyes de divulgació a través dels codis QR que acompanyen cada cartell. 

La mostra es va estrenar al mes d'octubre al Teatre Nacional de Catalunya, i ja ha passat per l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols. Ara es podrà veure a l’Auditori de Girona fins al 13 de gener. Durant el primer semestre del 2022 recorrerà diversos espais culturals de Catalunya perquè tothom qui vulgui pugui reviure els records comuns que ha generat La Marató. 

La  Fundació també ha presentat en aquest acte l’operativa que es desplegarà a les seus telefòniques, que La Marató recupera enguany després de la interrupció del 2020 per les restriccions de la pandèmia. El Palau de Congressos de Girona tornarà a convertir-se en un dels centres de recollida de donatius solidaris a La Marató i ho farà seguint les mesures sanitàries que s’aplicaran d’acord amb el Procicat per garantir la seguretat de totes les persones que hi participen.  

Aquest diumenge,19 de desembre, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio arribarà a la seva 30 edició amb un programa dedicat a la salut mental, un grup de problemes molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de l’esperança i la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn. Amb la música, l’art i l’espectacle com fil conductor, el programa estarà molt present al territori català per divulgar i sensibilitzar sobre la salut mental des d’una perspectiva biopsicosocial, integral i comunitària i per trencar els tabús i estigmes que encara envolten aquest àmbit de la salut. El testimoni de persones que hi conviuen, la divulgació de la mà de professionals de la salut mental de tots els àmbits i l'entreteniment tornaran a combinar-se, aquest any amb el fil conductor de l'art, per protagonitzar el programa insígnia de la solidaritat a Catalunya. 

Tornar