Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona llança una campanya de consells de seguretat per prevenir robatoris durant les festes de Nadal

A través de les xarxes socials es difondran tot un seguit de mesures a tenir en compte per protegir el domicili aquestes festes.

L’Ajuntament de Girona ha llançat una campanya de consells de seguretat per prevenir robatoris en domicilis durant les festes de Nadal. És habitual, durant aquestes dates, que es produeixi un repunt d’entrades a habitatges per part de persones delinqüents que aprofiten que a les llars hi ha regals. És per aquest motiu, que el consistori, a través de les xarxes socials, difondrà diferents consells de seguretat adreçats a la ciutadania.

La Policia Municipal de Girona exposa que en moltes ocasions aplicar el sentit comú i posar dificultats a les persones delinqüents per entrar a l’habitatge fa que aquestes hagin d’assumir un risc més elevat per cometre el robatori. Els factors temps i soroll són determinants, i com més i millors inconvenients tècnics es posin, més temps de resposta i preparació necessitaran, i en conseqüència es pot evitar el robatori.

És important, i sobretot durant aquestes festes, no obrir la porta a persones desconegudes i tancar sempre amb clau quan es va a dormir o quan se surt de casa, encara que sigui per pocs minuts. La Policia Municipal de Girona també desaconsella deixar les claus en un amagatall extern al domicili, ja que existeix el risc que algú trobi la clau i pugui entrar a l’immoble de forma molt ràpida i sense fer soroll. 

D’altra banda, si aquestes festes anem de vacances o a veure la família, s’aconsella avisar a persones de confiança de la sortida per si veuen moviments estranys o senten sorolls, i perquè recullin la correspondència, ja que aquest és un indicador per saber si hi ha algú al domicili. A més, la policia alerta que s’ha d’evitar donar detalls de la sortida a les xarxes socials o comentar-ho amb desconeguts.  

Per últim, el cos avisa que és important trucar a la centraleta, el 092, si se sent un soroll estrany o es veu la presència de persones amb actitud sospitosa al voltant del domicili. I si es detecten portes o finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, no s’ha de tocar res i avisar a la policia.  

Infografia sobre els consells de seguretat per protegir el domicili durant el Nadal
Tornar