Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona il·luminarà la façana de color vermell pel Dia Mundial de la Sida 

La cita vol posar en relleu la necessitat urgent d’acabar amb les desigualtats que impulsen aquesta malaltia i altres pandèmies a tot el món.

L’Ajuntament de Girona il·luminarà demà de color vermell la façana de l’edifici consistorial per commemorar el Dia Mundial de la Sida, que té lloc cada 1 de desembre. Enguany, la cita vol posar en relleu la necessitat urgent d'acabar amb les desigualtats que impulsen la sida i altres pandèmies a tot el món per així poder assolir els objectius d'acabar amb aquesta malaltia l'any 2030. 

Des de l’any 1987, cada 1 de desembre al món es commemora el Dia Mundial de la Sida per donar suport a les persones que viuen amb el VIH i a les que estan afectades pel virus, i també per recordar les persones que han mort per malalties relacionades amb la sida. Alhora és una manera de no oblidar que s’ha de continuar sent actiu, sense treva, en la resposta enfront del VIH. 

Sida vol dir “síndrome d'immunodeficiència adquirida” i és una malaltia que destrueix el sistema immunitari –les defenses del cos– produïda pel virus de la immunodeficiència humana (VIH). Tenir el VIH no és el mateix que tenir la sida. Hi ha persones que poden tenir el virus i estar molts anys sense tenir símptomes de la malaltia i gaudir d'un bon estat de salut. Aquestes persones són seropositives, no tenen la sida, però poden transmetre el virus a altres persones.

Podeu llegir el manifest del Dia Mundial de la Sida en el següent enllaç

Tornar