Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona il·luminarà la façana de color blau per sensibilitzar la ciutadania envers la pneumònia i la diabetis

L’acció es duu a terme arran de la commemoració dels dies mundials de les dues malalties.

L’Ajuntament de Girona se suma a la commemoració del Dia Mundial contra la Pneumònia, que té lloc cada any el 12 de novembre, i del Dia Mundial contra la Diabetis, que se celebra el 14 de novembre, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania envers aquestes dues malalties. Des de demà i fins al diumenge s’il·luminarà de color blau la façana de l’edifici consistorial, situat a la plaça del Vi. 

La pneumònia, coneguda popularment com a pulmonia, és una malaltia infecciosa que afecta els pulmons i que és causada per determinats gèrmens (bacteris, virus o fongs) o per la inhalació accidental d'un líquid o una substància química. El pneumococ és el bacteri causant d’aquesta malaltia més freqüent, que pot provocar inflamació i excés de secrecions. El coronavirus SARS-CoV-2 també pot provocar pneumònia. Des del 2009, la Coalició Mundial contra la Pneumònia Infantil organitza aquesta jornada per conscienciar sobre aquesta malaltia. 

D’altra banda, el Dia Mundial de la Diabetis se celebra amb l'objectiu de donar a conèixer la diabetis i sensibilitzar la societat envers aquesta malaltia. La data de celebració d'aquest esdeveniment, instituït per la Federació Internacional de Diabetis i l'Organització Mundial de la Salut (OMS), commemora l'aniversari del naixement de Frederick Grant Banting, un dels descobridors de la insulina l'any 1922. 

Enguany, la jornada se centra en "El personal d'infermeria i la diabetis", per posar en valor la tasca de les infermeres i infermers en la lluita contra la malaltia: analitzen els factors de risc, ajuden a fer un diagnòstic precoç, proporcionen formació sobre autogestió i donen suport psicològic.

Tornar