Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La quarta edició de la Nit del Comerç de Girona guardona les associacions de comerciants de la ciutat 

També s’han reconegut amb el Premi Comerç Emblemàtic els establiments més antics de Girona i els que durant l’any han complert 50 i 75 anys d’història.

L’Ajuntament de Girona ha reconegut la tasca de les associacions de comerciants de la ciutat durant la IV Nit del Comerç de Girona. L’acte, que ha tingut lloc aquest vespre al Centre Cultural La Mercè, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i de la regidora de Promoció Econòmica del consistori, Glòria Plana Yanes.

El Premi Especial al Comerç de Girona s’ha atorgat a Girona Centre Eix Comercial, a l’Associació de Comerciants de Santa Eugènia de Ter, a l’Associació de Comerciants del Carrer Carme i Vista Alegre, a l’Associació de Botiguers, Industrials i Veïns del Carrer Ballesteries, a l’Associació de Comerciants Zona U, a l’Associació de Comerciants del Modern, a l’Associació de Veïns i Comerciants de Sant Fèlix, a l’Associació de Comerciants Rodalies del Mercat i a l’Associació de Comerços Girona Sud. 

Durant l’acte s’ha fet un reconeixement i un homenatge a aquells comerços emblemàtics de llarga trajectòria de la ciutat que han complert durant l’any en curs els 25, 50 i 75 anys, i els tres establiments més antics de Girona, exceptuant els tres premiats en l’edició anterior. En aquesta ocasió, els tres establiments més antics, que han rebut el Premi Comerç Emblemàtic, han estat Babot Confeccions (141 anys), Joieria Pere Quera (134 anys) i Casa Boué (131 anys). També han rebut el Premi Comerç Emblemàtic, als 75 anys d’història, Aire de Girona i Casa Coll i, als 50 anys, Peacock i Restauracions Batlle.

El premi “L’art de l’ofici”, que reconeix els artesans i artesanes que fan de la seva professió un art i el donen a conèixer a través dels productes que tenen a la venda, ha estat enguany per a l’associació Artesans del Pont de Pedra de Girona. 

La Nit del Comerç d’enguany ha comptat amb una ponència de la doctora i professora titular de dret financer i tributari de la Universitat de Girona, M. Lluïsa Esteve, que ha tractat sobre “Les APEU: Què son i què en podem esperar”. L’acte ha estat conduït per la periodista i comunicadora Ester Bertran. 

L’esdeveniment té un doble objectiu. D’una banda, reconèixer i promocionar les empreses i els comerços del teixit comercial de la ciutat que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat del municipi. I, de l’altra, homenatjar aquells comerços emblemàtics i singulars que fan de Girona única. Els premis també estan destinats a posar en valor els i les professionals del comerç que treballen per fer d’aquest sector un referent de qualitat, i a reconèixer i incentivar la participació d’iniciatives empresarials que per les seves característiques es poden considerar exemples per un teixit econòmic dinàmic i competitiu.

Més informació
Tornar