Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 8a edició del festival NEU! comptarà amb una vintena de concerts i s’allargarà durant dos mesos

El festival incrementa tant el nombre d’espectacles com els dies de programació i centra el gruix dels concerts a la ciutat de Girona, a banda d’incorporar Banyoles i recuperar Salt com a escenaris. La presentació del nou disc de Nacho Vegas, el final de gira de Cala Vento, Rodrigo Cuevas o El Petit de Cal Eril, entre les propostes més destacades d’enguany.

El NEU!, Festival no internacional de música i altres arts celebrarà la seva 8a edició incrementant tant el nombre d’espectacles com els dies de programació. L’esdeveniment musical i de cultura alternativa comptarà amb una vintena de concerts i s’allargarà durant dos mesos, del 26 de novembre de 2021 al 30 de gener de 2022. El vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director del Neu!, Xebi Salvatella, han presentat totes les novetats en roda de premsa.

Aquest any, el NEU! acollirà una desena de presentacions dels nous treballs d’alguns dels artistes més rellevants de l’escena independent. El gruix dels concerts se centrarà a la ciutat de Girona, tot i que també s’incorporarà Banyoles i es recuperarà Salt com a escenaris d’actuacions.

Durant la presentació, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha assegurat que “des del consistori seguim donant suport incondicional a totes aquelles propostes culturals que s’estan potenciant a la ciutat i posant l’accent en el suport a la creació i a la producció en l’àmbit local. Un clar exemple és el Festival NEU!, perquè molts dels noms que participen a la programació formen part o han format part de programes de suport a la creació que impulsem des de l'Ajuntament a través de La Marfà, el programa de coproduccions i les beques Kreas”.

Per la seva banda, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha remarcat que “el NEU! és un referent de la música alternativa, un festival que ha trobat el seu espai, singularitzant-se, amb una programació en equilibri d'artistes capdavanters i nous talents emergents i innovadors”, i ha donat “l’enhorabona pel treball i dedicació” a tothom qui ha participat en l’esdeveniment.

Quant a la programació, destaca la presentació del nou treball de Nacho Vegas, una de les veus més respectades en l’àmbit de les músiques populars tant a l’Estat espanyol com a l’Amèrica Llatina, i que tancarà l’edició d’enguany del festival a l’Auditori de Girona el 30 de gener. També s’han programat les presentacions dels nous discos d’El Petit de Cal Eril (26 de novembre al Teatre Municipal de Girona); de Pol Batlle amb Rita Payés ( 23 de gener a l’Auditori de Girona), o de b1n0, entre d’altres. Sens dubte, una de les nits més especials d’aquesta edició serà la del 25 de desembre amb el concert de final de gira de Cala Vento, que després de fer actuacions per tot l’Estat espanyol tocarà a casa i acompanyat del grup Medusa Box.

A banda, hi haurà propostes a diverses sales de concerts com al YEAH! Girona, amb l’actuació de Carmen 113, programada pel 15 de gener; o a La Mirona de Salt, on s’hi celebrarà un cap de setmana maratonià els dies 21 i 22 de gener recuperant la nit més mítica del festival. Concretament, seran dues nits de concerts amb una desena d’actuacions, que combinaran artistes consolidats amb grups emergents l’escena independent. El divendres 21 de gener, en la nit més urbana del festival, pujaran a l’escenari Las Ninyas del Corro, Doble & Hug Sound + Basement Band i Vinnie Kairos. L’endemà serà el torn de Rufus T.Firefly, Chaqueta de Chandal, Ferran Palau, Iris Deco, b1n0 i Gáldrick.

En aquesta edició, cal remarcar les actuacions que el NEU! ha organitzat en horari matinal amb quatre dates programades en aquest format. La primera serà el dissabte 18 de desembre amb l’actuació a La Volta de la cantant i pianista Lu Rois. Després vindran dos concerts de diumenge al Centre Cultural La Mercè, el primer amb Joan Colomo, que oferirà una proposta única, familiar i de final de festes nadalenques programada pel 9 de gener, i el segon amb el monòleg Ultrashow de Miguel Noguera, el 16 del mateix mes, a banda de l’actuació de PHOACH, que en aquest cas es farà el dissabte 22 de gener a l’Espai Estació Jove de Girona.

Finalment, el cartell del NEU! inclou també l’actuació a l’Auditori de Banyoles de l’australià Steve Smyth, que de manera excepcional recuperarà aquest desembre l’espectacle creat especialment per a l’edició 2019-20 del festival.

Més enllà de la programació artística, destaquen algunes novetats com l’aposta del festival per ser un esdeveniment ecològic i de mínim impacte en el medi ambient a través del projecte VIDEOATTACK, la creació del segell discogràfic NEU! amb la publicació de l’àlbum debut de l’artista de Salt Gáldrick, o el projecte dels tallers musicals i creatius que es desenvoluparan al llarg del festival. Aquest consistirà en un procés que es realitzarà de manera col·lectiva amb els nois i noies joves del Punt de Trobada de l'Esquerra del Ter, que es convertiran en protagonistes de la composició de la música, les lletres, la gravació a l'estudi de La Marfà – Centre de Creació Musical, i la realització d’un videoclip amb l’alumnat de l'Escola de Cicles Formatius Girona (CIFOG).

Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a través del web del festival.

Festival NEU!
Dossier de premsa
Tornar