Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona reprèn el projecte “Trobades amb sostre” per acompanyar les persones que viuen al carrer

Aquest matí s’ha reobert el local de Pedret on té lloc l’activitat, que havia quedat tancat per la pandèmia. L’artista Pau Morales ha fet una intervenció creativa a les persianes de l’espai per dignificar el lloc de trobada

Dues fotografies de l’acte d’avui

L’Ajuntament de Girona, a través del Centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa, ha reinaugurat avui el local de Pedret on té lloc el projecte “Trobades amb sostre” i reprendrà properament la iniciativa, que busca donar suport i acompanyar les persones que viuen al carrer. El local havia quedat tancat per la pandèmia i la dificultat d’assegurar l’aforament i les mesures de protecció contra la COVID-19.

“El retorn a la normalitat inclou també la recuperació de serveis adreçats als col·lectius més vulnerables, com les ‘Trobades amb sostre’, una iniciativa que va tenir un molt bon funcionament, i que representa un valor afegit a les polítiques més clàssiques adreçades a les persones sense sostre. Per això de seguida que hem pogut l’hem recuperat, i esperem tornar a tenir els bons resultats del començament”, ha explicat la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi.

La reobertura del local, que ha comptat amb la participació de voluntaris i voluntàries del projecte “Trobades amb sostre”, s’ha inclòs dins de la programació de la Campanya de les Persones Sense Llar 2021. En el marc d’aquesta iniciativa, avui al matí s’ha inaugurat al mateix espai l’exposició fotogràfica “Amb el cap ben alt”, de Pere de Prada, i s’ha emès la projecció del vídeo “Batecs de carrer”, realitzat per Càritas Jove i La Sopa.

La mostra fotogràfica busca acostar a tothom la situació de les persones sense sostre des d’un punt de vista realista i proper, trencant algunes preconcepcions sobre el col·lectiu. Les diverses imatges donen a conèixer la part humana del sensellarisme, a més de l’activitat de La Sopa com a entre d’acollida i la vida al carrer, amb històries d’algunes dels usuaris i usuàries del servei. L’exposició es podrà veure a partir de la setmana vinent, els dimecres i divendres, entre les 9 i les 12 h. 

A més, durant l’acte també s’ha presentat la intervenció creativa que l’artista Pau Morales ha fet a les persianes del local de Pedret, amb la col·laboració de persones en situació de sensellarisme que participen en el projecte. Morales es va oferir per pintar gratuïtament aquests elements amb l’objectiu d’embellir l’espai i de dignificar el lloc de trobades. D’aquesta manera, no només en gaudeixen els usuaris i usuàries del local sinó que el barri de Pedret compta amb un mural artístic quan les persianes del local estan tancades.

El projecte “Trobades amb sostre” pretén donar suport i acompanyar les persones sense llar de la ciutat de Girona. Es tracta d’un espai socialitzador, de suport mutu i d’empoderament per al col·lectiu de persones sense sostre, que va néixer el 2017 i que atén tothom qui viu al carrer.

Tornar