Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona rep un nou lector de microxips per a les actuacions amb gats de carrer

L’aparell és una donació del Col·legi de Veterinaris de Girona

Fotografia de l’acte de donació del lector

L’Ajuntament de Girona ha incorporat un nou lector de microxips per a les actuacions que es fan a les colònies de gats de carrer de la ciutat. El tracta d’una una donació del Col·legi de Veterinaris de Girona, que col·labora amb el consistori en el control eficient i benestar d’aquests animals que viuen a l’aire lliure. El regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, i el president del Col·legi de Veterinaris de Girona, Ramon Cedó, han fet oficial avui a la tarda la donació de l’aparell.

Des de principis d’aquest any, l’Ajuntament de Girona vetlla per identificar amb microxip i registrar les colònies de gats de carrer del municipi, segons un conveni amb la Federació Xarxa Gatera de Girona i el Col·legi de Veterinaris de Girona. Les bases de dades són compartides amb la Generalitat de Catalunya, de manera que es pot tenir una major traçabilitat i control d’aquests felins i permet identificar-los per qüestions de salut, si es desplacen o si són atropellats.

S’estima que a Girona hi ha uns 660 gats de colònia, dels quals 558 estan esterilitzats (un 84%). A més, des que es va començar la identificació i registre dels gats el febrer del 2021, ja n’hi ha 220 que també duen microxip. L’objectiu de l’Ajuntament és identificar la totalitat de felins de les 96 colònies de Girona en un període de dos anys. 

Tornar