Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els museus de Girona estrenen sis visites guiades per descobrir el patrimoni de la ciutat portes endins

La proposta “Bastint i vestint el patrimoni” té lloc en el marc de les Fires de Sant Narcís.

Els museus de la Generalitat i de l’Ajuntament de Girona agrupats a la xarxa Gironamuseus estrenen, a partir d’aquest cap de setmana, sis visites guiades per descobrir el patrimoni de la ciutat portes endins. La proposta porta per nom “Bastint i vestint el patrimoni” i convida la ciutadania a conèixer els edificis dels museus de la ciutat en el marc de la celebració de les Fires de Sant Narcís. 

Entre el 23 i el 31 d’octubre, els equipaments han organitzat diverses xerrades enfocades a descobrir el patrimoni històric, artístic, arquitectònic i cultural de Girona durant la festa major. En cada activitat, persones expertes i coneixedores de la història de la ciutat compartiran detalls, records, anècdotes i curiositats d’alguns espais emblemàtics relacionats amb les col·leccions dels museus.

“Posicionem els museus com a indrets de cultura necessaris i útils per a la societat. Són espais de recés cultural per a totes les persones que vulguin apropar-se al patrimoni ciutadà, als diferents relats i col·leccions que estableixen al voltant de la història i cultura de Girona”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Les visites es faran entre divendres i diumenge al matí, al llarg de dues setmanes. La primera tindrà lloc demà mateix, dia 23 d’octubre, a les 11 h, al Museu d’Història de Girona, i tractarà sobre els diferents usos que ha tingut l'edifici al llarg del temps. Les activitats seguiran l’endemà, a les 11 h, al Museu d’Art i la setmana següent, quan es faran visites divendres 29, a les 11 h, al Museu d’Història dels Jueus;  dissabte 30, a les 11h, al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona, i a les 11.30 h, a la Casa Masó, i finalment diumenge 31 d’octubre, a les 11 h, al Museu del Cinema.

Les entrades són gratuïtes amb aforament limitat, de manera que és imprescindible fer reserva prèvia. Podeu consultar la programació i seguir el procés d’inscripció al web específic de cada museu o al web de la xarxa Gironamuseus.

La xarxa Gironamuseus està formada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona, el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus, el Museu del Cinema i la Casa Masó.

PDF. Activitats de Fires a Gironamuseus
Tornar