Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona se suma al Dia Mundial contra el Càncer de Mama il·luminant la façana de color rosa

L’objectiu d’aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç per lluitar contra aquesta malaltia.

L’Ajuntament de Girona se sumarà demà a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que té lloc cada 19 d’octubre, il·luminant la façana de color rosa. L'objectiu d'aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món. De fet, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'any 2020 se'n van registrar més de 2,2 milions de casos i prop d’una de cada 12 dones el patirà al llarg de la seva vida. 

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per això, el Departament de Salut, d’acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, convida les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada 2 anys.

La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se'n coneixen les causes exactes, el Codi europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar l'obesitat -especialment després de la menopausa-, fer activitat física regularment, reduir el consum d'alcohol i practicar la lactància materna.

Tornar