Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La projecció d'“El Camino” donarà el tret de sortida a l'edició 2021-2022 del Cicle de Cinema i Solidaritat

Les propostes d’aquest any es podran veure al Cinema Truffaut fins al mes de juny i giraran al voltant de les migracions i les persones refugiades.

La projecció del film El Camino, dirigit per Isthar Yasin, donarà el tret de sortida a l’edició 2021-2022 del Cicle de Cinema i Solidaritat, organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona, la Coordinadora d’ONG Solidàries i el Cinema Truffaut. L’activitat tindrà lloc en el marc d’un acte inaugural que es farà demà dimarts, dia 19 d’octubre, a les 20 h al Cinema Truffaut, i que comptarà amb la participació de la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi.

A la inauguració del Cicle també hi intervindran la Fundació DRISSA i la Comunitat Terapèutica del Maresme, que presentaran la pel·lícula. A més, hi assistiran dues persones de la contrapart del projecte en què la Fundació DRISSA i la Comunitat Terapèutica del Maresme porten anys treballant a Bluefields (Nicaragua), i que estaran de visita a la ciutat durant uns dies. Es tracta de Velia Yasideth Sevilla Garcia i Wienis Nazira Bowie Carlson, que són membres de la Universidad de las Regiones Autonómicas de la Costa Caribe Nicaragüenses (URACCAN).

Aquest any, el Cicle de Cinema i Solidaritat porta per títol “La Terra, llar de tots les vides”, i girarà al voltant de les migracions i les persones refugiades.

Precisament El Camino, que inaugurarà la programació, aproparà els espectadors a la història de la Saslaya, una nena de 12 anys, i del seu germà Darío, que emprendran un tortuós viatge per escapar de Nicaragua. Els germans decideixen travessar la frontera i arribar a San José per buscar la seva mare, emigrada a Costa Rica vuit anys abans. El film és una combinació de ficció i documental, poesia i realitat.

Des d’aquest mes d’octubre i fins al juny del 2022, s’ha organitzat la projecció d’una pel·lícula mensual que girarà entorn de la problemàtica que viuen milions de persones refugiades al món. Serà un dimarts de cada mes, sempre a les 20 h, i com cada any entitats implicades en la temàtica presentaran la pel·lícula i en moderaran el debat posterior. Cada sessió tindrà un cost de 3 euros.

Les pel·lícules seleccionades es podran veure al Cinema Truffaut de Girona, que torna a ocupar la seva seu originària al carrer Nou del Teatre. Concretament, els films programats en aquesta edició del Cicle són María en Tierra de Nadie (Mèxic, 2011), el 23 de novembre; Fuego en el mar (Itàlia 2016), el 14 de desembre; Manos sucias (Colòmbia, 2014), el 18 de gener; Aimra’a (Espanya, 2020), el 22 de febrer; Muros (Espanya, 2015), el 22 de març; Alma Mater (Bèlgica, 2017), el 19 d’abril; El retorno: la vida después de ISIS (Espanya, 2021), el 17 de maig, i Nacido en Siria (Espanya, 2016), el 21 de juny.

Programa del cicle
Tornar