Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona tramita la compra de 54 habitatges, 24 places d’aparcament i 2 locals en 10 barris

Aquestes noves adquisicions, que es faran efectives el 2022, suposen que la ciutat augmenti un 23 % el parc d’habitatge en tan sols un any. 

Imatge de la roda de premsa

L’Ajuntament de Girona ha iniciat els tràmits per adquirir, mitjançant l’exercici del dret de tanteig i retracte i per un preu global de 3.363.624,59 euros, un total de 54 habitatges, 24 places d’aparcament i 2 locals. Totes les finques es reparteixen en 10 barris de la ciutat, prioritzant així el criteri de distribució territorial que permeti treballar la cohesió social i la integració. Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, i la regidora d’Habitatge i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya.

“És la major inversió que mai s’ha fet a Girona en matèria d’habitatge”, ha assegurat el vicealcalde Quim Ayats, que ha destacat que “aquesta nova compra suposarà que la ciutat augmenti en un 23% el parc d’habitatge en tan sols un any”. “Tenim un compromís amb la ciutadania i creiem necessari donar un impuls en l’àmbit de l’habitatge, perquè ara més que mai hem de garantir aquest bé essencial, hem de garantir el dret a l’habitatge, i això s’aconsegueix millorant les polítiques socials”, ha assegurat Ayats, que ha insistit que “estem treballant per augmentar el nombre de pisos de la borsa municipal d’habitatge a través d’accions per fer-la més atractiva a petits propietaris i propietàries”.

Concretament, el consistori està tramitant la compra de 29 habitatges al barri de Santa Eugènia, 10 a Pla de Palau, 6 a la Devesa, 3 a Sant Narcís, i un al Barri Vell, Pont Major, Vila-roja, Domeny, Can Gibert del Pla i Montilivi. Pel que fa a les 24 places d’aparcaments i als 2 locals -que es destinaran a les entitats-, aquests estan situats al barri de Santa Eugènia.  

Els habitatges tenen un preu mitjà de 62.289,34 euros i una superfície mitjana de 69,25 metres quadrats. Totes aquestes finques aniran destinades a incrementar el parc municipal d’habitatge social, que actualment està format per 172 immobles, i es finançaran amb la partida prevista en el Pla d’inversió en habitatge, dotada amb uns 4 milions d’euros.

Per la seva banda, la regidora Annabel Moya ha destacat que s’està “donant resposta a l’emergència habitacional en el context de la crisi de la COVID-19, però també a moltes famílies que encara estan patint la crisis econòmica anterior”. “Vam dir que entràvem al govern per treballar i això hem fet: treballar per a la justícia social, la igualtat d’oportunitats i, en aquest cas, sobretot per al dret a l’habitatge. Treballem a dos ritmes que estem complint amb un objectiu: garantir el dret a l’habitatge dels gironins i gironines, i ho estem fent a través de la Llei de regulació de preus, promoció d’habitatge públic i inversió per a l’emergència habitacional”, ha remarcat Moya.

La compra s'acabarà de fer efectiva durant el primer trimestre de 2022 i els habitatges adquirits es destinaran a l’emergència habitacional, a famílies i nuclis familiars d’especial atenció per la seva situació de vulnerabilitat. Les finques no necessiten una reforma gran i, per tant, podran estar disponibles al més aviat possible, excepte alguna compra que, tot i requerir reforma àmplia, suposa una gran oportunitat per al barri, com és el cas de Santa Eugènia. El cost total de totes les reformes està previst en uns 881.037,86 euros.

Tornar